Följ oss

Nyheter

H4ZA ETF de 50 största aktierna i Europa

Publicerad

den

HSBC EURO STOXX 50 UCITS ETF (H4ZA ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för EURO STOXX 50 Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

HSBC EURO STOXX 50 UCITS ETF (H4ZA ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för EURO STOXX 50 Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet består av de 50 största börsnoterade företagen i Europeiska monetära unionen. Fonden kommer att förvaltas passivt och kommer att sträva efter att investera i bolagens aktier i generellt sett samma proportion som i indexet. Det kan dock finnas omständigheter då det inte är möjligt eller praktiskt för fonden att investera i alla beståndsdelar i indexet.

Om fonden inte kan investera direkt i de företag som utgör indexet kan den få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis, derivat eller fonder. Fonden kan investera upp till 35 % av sina tillgångar i värdepapper från en enda emittent under exceptionella marknadsförhållanden.

Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i totalavkastningsswappar och differenskontrakt. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i andra fonder, inklusive HSBC-fonder.

Beskrivning av HSBC EURO STOXX 50 UCITS ETF EUR

HSBC EURO STOXX 50 UCITS ETF EUR investerar i aktier med fokus på Europa. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,05 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC EURO STOXX 50 UCITS ETF EUR har tillgångar på 375 miljoner GBP under förvaltning. ETFen är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Handla H4ZA ETF

HSBC EURO STOXX 50 UCITS ETF EUR (H4ZA ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXH50E
Borsa ItalianaEURH50E
Euronext ParisEUR50E
SIX Swiss ExchangeUSDH50E
SIX Swiss ExchangeEURH50E
XETRAEURH4ZA

Största innehav

VärdepapperVikt %
ASML Holding NV9.47
LVMH Moet Hennessy Louis Vuitt5.90
Linde Plc4.73
SAP SE4.03
TotalEnergies SE3.50
Siemens AG3.46
L’Oreal SA3.14
Sanofi3.13
Schneider Electric Se2.90
Allianz SE2.59

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.