Följ oss

Nyheter

GraniteShares lanserar stock trackers med fokus på tillverkare av elfordon

Publicerad

den

GraniteShares, en global emittent av börshandlade produkter med mer än 1,6 miljarder dollar under förvaltning, fortsätter sin expansion i Europa med lanseringen av sex ETPer, aktietrackers med fokus på tillverkare av elfordon.

GraniteShares, en global emittent av börshandlade produkter med mer än 1,6 miljarder dollar under förvaltning, fortsätter sin expansion i Europa med lanseringen av sex ETPer, stock trackers med fokus på tillverkare av elfordon.

Elfordon (EV) -tema har blivit centralt i diskussioner om klimatförändringar. GraniteShares tillåter nu investerare att ta långa och korta positioner och med hävstångseffekter på tillverkare som specialiserar sig på elbilar, som Tesla och NIO, eller som gradvis orienterar sitt erbjudande i denna riktning, som Volkswagen.

Produkterna som erbjuds av GraniteShares är utformade för att förstärka den dagliga avkastningen på ett riktmärke, samtidigt som de drar nytta av fördelarna med en ETP, inklusive kontinuerlig notering på en reglerad marknad. Den förstärkande effekten av dessa ETP erhålls med en lång koefficient på +3 eller en negativ koefficient (”kort”) på -3, vilket gör att sofistikerade investerare kan uttrycka sin hausse eller baisse övertygelse om ett specifikt värde.

GraniteShares grundades 2016 och etablerade sig snabbt som ledande inom produkter med hög övertygelse med lanseringen i London av en ny kategori av säkerställda värdepapper som erbjuder ”lång” och ”kort” exponering mot amerikanska och brittiska aktier.

Benoit Autier, medgrundare och COO för GraniteShares kommenterade: «Investeringar i elbiltillverkare har fått ett stort investerarintresse de senaste åren och återspeglar den hastighet med vilken den globala bilproduktionen förändras. Vi har valt 3 tillverkare: Tesla och NIO som är specialiserade på sektorn och Volkswagen som investerar enormt för att utveckla sitt erbjudande. Investerare kan nu uttrycka sin uppfattning om dessa tillverkare genom att ta långa eller korta positioner via ETP som finns på ett traditionellt värdepapperskonto. GraniteShares är det första företaget i branschen som tillhandahåller sådana riktade exponeringar. Slutligen är det viktigt för GraniteShares att utöka tillgången till sina produkter till investerare. Euronext är en privilegierad noteringsplats för europeiska investerare och vi är stolta över att ha listat våra produkter där. »

Handla GraniteShares stock trackers

GraniteShares ETP är tillgängliga på Euronext Paris i EUR. GraniteShares ETPer finns inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i GraniteShares trackers och ETPer . Till IGs ETF Screener.

Det går även att handla GraniteShares ETPer och trackers hos DEGIRO

ProduktKortnamn
GraniteShares 3x Long NIO Daily ETP Securities3LNI
GraniteShares 3x Short NIO Daily ETP Securities3SNI
GraniteShares 3x Long Tesla Daily ETP Securities3LTS
GraniteShares 3x Short Tesla Daily ETP Securities3STS
GraniteShares 3x Long Volkswagen Daily ETP Securities3LVW
GraniteShares 3x Short Volkswagen Daily ETP Securities3SVW

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *