Följ oss

Nyheter

Leverage Shares utökar sitt produktutbud

Publicerad

den

Leverage Shares har utökat sitt produktutbud på globala börser. Mängden nya lanseringar kommer efter att ha uppnått en rekordmånadsomsättning på mer än $420 miljoner över sitt produktsortiment i februari 2023.

Leverage Shares har utökat sitt produktutbud på globala börser. Mängden nya lanseringar kommer efter att ha uppnått en rekordmånadsomsättning på mer än $420 miljoner över sitt produktsortiment i februari 2023.

Den fullständiga produktlanseringen inkluderar:

NETP Namn
1  5x Long TIPS Inflation Protected US Bond
2 -5x Short TIPS Inflation Protected US Bond
3  5x Long 7-10 Year Treasury Bond
4 -5x Short 7-10 Year Treasury Bond
5  5x Long 20+ Year Treasury Bond
6 -5x Short 20+ Year Treasury Bond
7 -3x Short Coinbase
8  3x Long Exxon
9 -3x Short Exxon
10  3x Long Ferrari
11 -3x Short Ferrari
12  3x Long India
13 -3x Short India
14  Short Volatility Long Tech
15  FAANG+

Bland de nya produktlistorna finns flera nybörjare för företaget, inklusive en FAANG+ korg ETP och Short & Leveraged (S&L) ETPer som spårar ränteintäkter.

ETP-korgen är den första renodlade som ger fysisk, koncentrerad exponering mot en grupp ledande teknologiaktier för europeiska investerare. Med denna nya ETP-struktur kan företaget eliminera ”utfyllnad” som är vanliga med UCITS ETFer (som har koncentrationsrestriktioner) och ge en exponering utan utspädning till amerikanska teknikledare. Företaget lanserar också en innovativ, aktivt hanterad strategi som försöker dra nytta av volatilitetskurvans ”contango”, samtidigt som man hanterar risken för dramatiska volatilitetstoppar.

Företagets single stock ETP aktiesvit har också utökats med 3x och -3x versioner av hushållsaktier som Exxon och Ferrari. Andra produkter inkluderar 3x och -3x breda marknadsspårare som ger exponering mot den indiska aktiemarknaden.

I en kommentar till lanseringen sa Oktay Kavrak, direktör för produktstrategi på Leverage Shares, ”Vi är stolta över att utrusta sofistikerade investerare med de verktyg som krävs för att navigera i den nuvarande volatiliteten i räntor och inflationsförväntningar. Genom att lägga till S&L ränte-ETP, vår första renodlade korg och fler enstaka namn till vårt sortiment av 170+ produkter i London, har vi befäst vår plats som leverantör av alternativa investeringar (ETP) för investerare över hela Storbritannien och Europa.”

Ett av särdragen hos Leverage Shares ETP:er är att många av värdepapperen är utrustade med hävstångs- och inversexponering. Detta gör att investerare kan delta med förstorad exponering på både stigande och fallande marknader. Förvaltningsavgiften är mellan 0,35 och 0,75 procent — betydligt mindre än alternativa sätt att handla med hävstång. Företaget deklarerade en avgiftssemester för sina Inverse Tesla och NIO ETPer. De handlar med en förvaltningsavgift på 0 % fram till minst 30 september 2023.

Att erbjuda positiv avkastning på alla omvända ETPer är en av de unika egenskaperna hos Leverage Shares produkter. Den positiva avkastningen på vissa ETPer når mer än 10 % på årsbasis.

Alla ETPer för hävstångsandelar är fysiskt backade. Detta innebär att ETPerna fysiskt äger den underliggande tillgången, så inga swappar eller derivat används för att få exponering.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

QDVD ETF ger exponering mot amerikanska utdelningsaktier

Publicerad

den

iShares MSCI USA Dividend IQ UCITS ETF (QDVD ETF) investerar i aktier med fokus på Dividend, USA. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

iShares MSCI USA Dividend IQ UCITS ETF (QDVD ETF) investerar i aktier med fokus på Dividend, USA. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,35 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares MSCI USA Dividend IQ UCITS ETF har tillgångar på 387 miljoner GBP under förvaltning. ETF:en är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför QDVD?

  1. Exponering för företag med högre utdelnings- och kvalitetsegenskaper inom MSCI USA Index samtidigt som de försöker uppnå en koldioxidreduktion och förbättring av miljö-, social- och styrelseresultat (ESG)
  2. Exkluderar uttryckligen emittenter som är inblandade i kontroversiella, konventionella och kärnvapen, civila skjutvapen, tobak, termiskt kol, oljesand och de som klassificeras som brott mot FN:s Global Compact-principer eller är involverade i mycket allvarliga ESG-kontroverser
  3. Designad för investerare som letar efter ett hållbart tillvägagångssätt för högre utdelning och kvalitetsinvesteringar

Investeringsmål

Fonden strävar efter att uppnå avkastning på din investering, genom en kombination av kapitaltillväxt och inkomst, vilket återspeglar avkastningen från MSCI USA High Dividend Yield ESG Reduced Carbon Target Select Index.

Den 1 juni 2022 ändrades riktmärket från MSCI USA High Dividend Yield Index till MSCI USA High Dividend Yield ESG Reduced Carbon Target Select Index. Förändringen kommer att återspeglas i benchmarkdata.

Investeringsstrategi

MSCI USA High Dividend Yield-index spårar amerikanska aktier med hög utdelning.

Handla QDVD ETF

iShares MSCI USA Dividend IQ UCITS ETF (QDVD ETF)

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXHDIQ
gettexEURQDVD
Stuttgart Stock ExchangeEURQDVD
London Stock ExchangeUSDQDIV
SIX Swiss ExchangeUSDQDIV
XETRAEURQDVD

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology6.58US5949181045USD
AAPLAPPLE INCInformation Technology4.54US0378331005USD
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care3.48US4781601046USD
HDHOME DEPOT INCConsumer Discretionary2.81US4370761029USD
VZVERIZON COMMUNICATIONS INCCommunication2.76US92343V1044USD
MRKMERCK & CO INCHealth Care2.72US58933Y1055USD
UPSUNITED PARCEL SERVICE INC CLASS BIndustrials2.64US9113121068USD
CSCOCISCO SYSTEMS INCInformation Technology2.63US17275R1023USD
BMYBRISTOL MYERS SQUIBBHealth Care2.58US1101221083USD
AMGNAMGEN INCHealth Care2.45US0311621009USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Påminnelse om utdelning i Xact Sverige i juni 2023

Publicerad

den

Utdelningsbeloppet i rubricerad börshandlad fond, legalt namn XACT Sverige (UCITS ETF), har fastställts till totalt SEK 20,54 per fondandel. Årets utdelning i Xact Sverige i juni 2023 gäller enligt nedan.

Utdelningsbeloppet i rubricerad börshandlad fond, legalt namn XACT Sverige (UCITS ETF), har fastställts till totalt SEK 20,54 per fondandel. Årets utdelning i Xact Sverige i juni 2023 gäller enligt nedan.

De som är registrerade fondandelsägare i fonden på avstämningsdagen erhåller utdelning.

Schema för utdelning i fonden är följande:

• 12 juni Sista dag att handla fondandelar inklusive rätt till utdelning

• 13 juni Ex-dag; fondandelarna handlas utan rätt till utdelning

• 14 juni Avstämningsdag

• 20 juni Utbetalningsdag

Fortsätt läsa

Nyheter

Positiva prisutsikter för uran

Publicerad

den

Klimatförändringar kan bara övervinnas med kärnkraft säger allt fler marknadsbedömare. Uranföretag bör vara bland vinnarna om detta stämmer och det bör leda till positiva prisutsikter för uran.

Koldioxidutsläppen har ännu inte förbättrats nämnvärt här i landet. 2022 minskade koldioxidutsläppen något, med 1,9 procent jämfört med föregående år. Den största CO2-utsläpparen är Kina, med cirka 30 procent av de globala utsläppen.

USA orsakar runt 13 procent och Tyskland runt knappt två procent. Tyskland ska bli CO2-neutralt 2045, ingen lätt bedrift. Men Kina gör också ansträngningar för att minska CO2-utsläppen under de kommande åren. De globala CO2-utsläppen ökar dock varje år. Tyvärr räcker det inte med sol- och vindenergi, särskilt i det här landet.

Ren energi måste köpas från Frankrike, som helt förlitar sig på kärnkraft. Priset på uran har stigit kraftigt. Idag kostar ett pound uran drygt 50 US-dollar. En av anledningarna till detta var den europeiska energikrisen, som har gjort kärnenergin mer attraktiv. Och det verkar som att de flesta experter inom uranindustrin förväntar sig att priset på uran fortsätter att stiga, till exempel till 70 dollar per pound uran 2024 (Bank of America).

Japan har precis antagit en lag som tillåter befintliga kärnreaktorer att fungera på obestämd tid, vilket eliminerar 60-årsgränsen. Återstarten av reaktorer och byggandet av nya anläggningar drivs på. Liksom Tyskland är Japan ett land som är fattigt på råvaror. Kina planerar de flesta nya kärnkraftverken, följt av Ryssland och Indien. Så för att övergången från fossila bränslen ska lyckas behövs uran.

Handla NUKL ETF

VanEck Uranium and Nuclear Technologies UCITS ETF A (NUKL ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Handla U3O8 ETF

HANetf Sprott Uranium Miners UCITS ETF Acc (U3O8 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Handla URNU ETF

Global X Uranium UCITS ETF USD Accumulating (URNU ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära