Följ oss

Nyheter

Goldman Sachs favoriter

Publicerad

den

Goldman Sachs favoriter Goldman Sachs har nyligen publicerat en lista på sina favoriter bland emerging markets. De länder som den amerikanska investmentbanken

Goldman Sachs favoriter Goldman Sachs har nyligen publicerat en lista på sina favoriter bland emerging markets. De länder som den amerikanska investmentbanken föredrar är Taiwan, Turkiet och Indien. Det sistnämnda landet utvecklades mycket väl under 2014 och många andra aktörer har varit oroliga för att det inte längre finns mer att hämta i Indien, men det gör uppenbarligen Goldman Sachs.

När många av de västerländska ekonomierna bromsar gäller det att hitta både länder och aktiemarknader som gynnas av extern efterfrågan skriver Goldman Sachs,
Taiwan är den ”mest koncentrerade export story”, säger den amerikanska investmentbanken, och även råkar vara väl isolerade från en stigande räntemiljö i USA. Börshandlade fonder på Taiwan finns det gott om, till exempel iShares MSCI Taiwan (NYSEArca: EWT), First Trust Taiwan AlphaDEX ETF (NYSEArca: FTW) och SPDR MSCI Taiwan Quality Mix ETF (NYSEArca: QTWN). Dessutom finns FTSE Emerging Markets ETF (NYSEARCA: VWO) som har det taiwanesiska företaget Taiwan Semiconductor (NYSE: TSM) som ett av sina större innehav.

Indien och Turkiet är två av de ”främsta mottagarna” av lägre oljepriser, säger Goldman, vilket kommer resultera i en fortsatt förbättring i dessa länders bytesbalanser. De två ländernas marknader kan också dra nytta av nedskärningar av den inhemska räntan.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.