Följ oss

Nyheter

GOAI ETF satsar på ett ökat antagande av artificiell intelligens

Publicerad

den

GOAI ETF satsar på ett ökat antagande av artificiell intelligens

Amundi STOXX Global Artificial Intelligence UCITS ETF (GOAI ETF) investerar i aktier med fokus Technology, World. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,35% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Amundi STOXX Global Artificial Intelligence UCITS ETF (C) har 267 miljoner euro tillgångar under förvaltning. ETF är äldre än 1 år och har hemvist i Luxemburg.

STOXX® AI Global Artificial Intelligence ADTV5 index spårar företag som är positivt exponerade för den ökade antagandet av Artificial Intelligence (AI) inom olika branscher. Dessa företag är väl positionerade för att dra nytta av den växande trenden mot automatisering. Det viktigaste kriteriet som används i urvalsprocessen är identifieringen av patentansökningar relaterade till AI, som indikerar de ledande AI-innovatörerna samt AI-adopterare. ADTV5-versionen av indexet ändrar indexets likviditetsfiltrering till 5 miljoner euro.

Fondöversikt

För att spåra resultatet för STOXX AI Global Artificial Intelligence ADTV5 Index (”Indexet”) och för att minimera spårningsfelet mellan delfondens substansvärde och indexets resultat.

Handla GOAI

Amundi STOXX Global Artificial Intelligence UCITS ETF (GOAI ETF) handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börser

BörsListningsdatumKortnamnValuta
Nyse Euronext Paris11/09/2018GOAIEUR
Deutsche Börse30/10/2018GOAIEUR
Borsa Italiana20/11/2018GOAIEUR
Nyse Euronext Amsterdam03/10/2018GOAIUSD
SIX Swiss Exchange04/03/2019GOAIUSD

Innehav

AktieVikt
HTC CORP0,52%
DOOSAN INFRACORE CO0,50%
NORDIC SEMICONDUCTOR0,49%
MEDIATEK INC0,48%
EQUIFAX INC0,47%
GIGABYTE TECHNOLOGY0,46%
EXTREME NETWORKS INC0,45%
ACER INCORPORATED0,45%
NOVATEK MICROELECTRO0,45%
RAKUTEN INC0,45%

Innehaven kan komma att förändras.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *