Följ oss

Nyheter

Global X lanserar en e-handels ETF

Publicerad

den

Global X lanserar en e-handels ETF, Global X E -Commerce ETF (NasdaqGM: EBIZ). Denna börshandlade fond har en förvaltningsomkostnad på 0,68 procent.

För att hjälpa investerare att dra nytta av tillväxten i online-detaljhandeln, lanserar Global X ut en e-handels ETF. Global X lanserar en e-handels ETF, Global X E -Commerce ETF (NasdaqGM: EBIZ). Denna börshandlade fond har en förvaltningsomkostnad på 0,68 procent.

Global X E-commerce ETF försöker reflektera utvecklingen av Solactive E-commerce Index, som inkluderar företag som är positionerade för att dra nytta av det ökade antagandet av e-handel som distributionsmodell. Detta är inklusive men inte begränsat till företag vars huvudsakliga verksamhet är i drift av e-handelsplattformar, tillhandahåller e-handelsprogramvara och -tjänster och/eller säljer varor och tjänster online, enligt fondens prospekt.

Solactive implementerar en proprietär naturlig språkbehandling (NLP) -motor som heter ARTIS® (Algoritmic Theme Identification System), som identifierar och rankar företag med direkt exponering för e-handelsbranschen baserat på ansökningar, upplysningar och annan offentlig information. De identifierade bolagen granskas ytterligare baserat på intäkter relaterade till e-handelsverksamhet.

Våra konsumtionsvanor fokuserar på omedelbar tillgänglighet

”Det är säkert det säkert att säga att e-handel kommer att ytterligare definiera våra konsumtionsvanor, som i stor utsträckning fokuserar på omedelbar tillgänglighet av varor. Som en innovativ indexleverantör är det vår strävan att inte bara hitta det självklara utan även ta olika riktningar och perspektiv på hur man identifierar nya källor för värdefulla indexkoncept, säger Timo Pfeiffer, analyschef på Solactive, i en kommentar.

E-handelssegmentet är en snabbt växande konsumentsektor. År 2017 stod 2,73 miljarder online-shoppare för en försäljning på över 2 300 miljarder dollar. I framtiden förväntas användarbasen växa till 3,1 miljarder globalt år 2021. Samtidigt förväntas nettoomsättningen på privatmarknaden öka till 4 880 miljarder dollar år 2021.

EBIZs toppinnehav inkluderar Rakuten 5,0%, Etsy 4,9%, Netease 4,6%, Alibaba Group 4,5% och Shopify 4,4%.

Delsektorerna inkluderar internethandel 71,0%, interaktiva medier och tjänster 10,7%, internettjänster och infrastruktur 4,5%, internethemunderhållning 4,3%, hemförbättringshandel 4,2%, forskning och konsulttjänster 3,9%, applikationsprogramvara 1,1% och annonsering 0,2 %.

Landvikter inkluderar USA 48,7%, Kina 24,2%, Japan 8,7%, Storbritannien 8,0%, Kanada 4,2%, Argentina 4,0%, Tyskland 1,7%, Sydkorea 0,3% och Taiwan 0,3%.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.