Följ oss

Nyheter

Global X ETFs utökar sitt europeiska produktutbud med tre tematiska UCITS ETFer

Publicerad

den

Global X ETFs, en ledande global leverantör av börshandlade fonder (ETF), tillkännagav idag lanseringen av tre UCITS ETFer på London Stock Exchange:

Global X ETFs, en ledande global leverantör av börshandlade fonder (ETF), tillkännagav idag lanseringen av tre UCITS ETFer på London Stock Exchange: Global X US Infrastructure Development UCITS ETF (PAVE),Global X Genomics & Biotechnology UCITS ETF (GNOM) och Global X Cloud Computing (CLO). Dessa tre fonder representerar Global Xs senaste tillskott till sin UCITS-produktlinje i Europa och visar upp företagets fortsatta engagemang för den europeiska marknaden.

De nya UCITS ETFerna är en del av Global Xs Thematic Growth-familj, som erbjuder investerare riktad exponering mot företag runt om i världen som driver långsiktiga, paradigmskiftande teman. Global X har etablerat sig som den globala ledaren inom tematiska investeringar, med 32 riktade produkter i utrymmet på den amerikanska marknaden, som representerar mer än 21 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning.i De nya UCITS-fonderna utnyttjar Global X:s mer än ett decenniums erfarenhet av forskning , designa och driva ETF:er som är redo att dra nytta av strukturella förändringar som sker runt om i världen.

”Med dessa senaste lanseringar fortsätter vi att utöka våra branschledande tematiska erbjudanden till att inkludera ytterligare tre framväxande och kraftfulla teman: en ökning av infrastrukturaktiviteten i USA, ytterligare framsteg inom området genomisk vetenskap och ökad användning av cloud computing-teknologi”, säger Luis Berruga, VD för Global X.

”Vårt fokus har alltid varit på att få ut produkter på marknaden som erbjuder investerare tillgång till outnyttjade marknadssegment, och dessa tre fonder representerar en fortsättning på detta mål. I linje med den känslan representerar PAVE och GNOM båda förstklassiga produkter på den europeiska marknaden och vi är glada över att kunna föra dessa strategier till investerare över hela Europa och runt om i världen.”

PAVE: Global X U.S. Infrastructure Development UCITS ETF

Global X U.S. Infrastructure Development UCITS ETF (PAVE) strävar efter att investera i företag som kan dra nytta av en potentiell ökning av infrastrukturinvesteringar i USA, inklusive de som är involverade i produktion av råmaterial, tung utrustning, teknik och konstruktion. PAVE följer Indxx U.S. Infrastructure Development v2 Index. Antagandet av en efterlängtad amerikansk infrastrukturproposition skulle markera starten på en strukturell omvandling av USA:s infrastruktur för att möta förändrade samhälleliga och demografiska krav, uppnå nettonollutsläpp till 2050 samt uppgradera digital infrastruktur.

PAVE har en kostnadskvot på 0,47 %.

GNOM: Global X Genomics & Biotechnology UCITS ETF

Global X Genomics & Biotechnology ETF (GNOM), som följer Solactive Genomics v2 Index, fokuserar på företag som potentiellt kan dra nytta av ytterligare framsteg inom genomisk vetenskap. Sådana framsteg involverar företag specialiserade på genredigering, genomisk sekvensering, genetisk medicin/terapi, beräkningsgenomik och bioteknik. Vågor av privata och offentliga investeringar och FoU har strömmat in i utrymmet för att ytterligare förstå och behandla olika genetiska störningar, komplexa sjukdomar och medicinska tillstånd. Personliga behandlingar baserade på en individs unika genetiska sekvens skulle representera ett monumentalt språng inom hälso- och sjukvården, vilket gör att människor kan leva längre och friskare.

GNOM har en kostnadskvot på 0,50 %.

CLO: Global X Cloud Computing UCITS ETF

I dagens värld där robust digital infrastruktur och distansarrangemang är avgörande, hör vi allt mer om vikten av molnet – det virtuella utrymmet där mjukvaruapplikationer körs, data finns och datorer förekommer. Global X Cloud Computing UCITS ETF (CLO) strävar efter att investera i företag som är positionerade för att dra nytta av den ökade användningen av cloud computing-teknik, inklusive företag vars huvudsakliga verksamhet är att erbjuda datorprogramvara-som-en-tjänst (SaaS), plattform-as -a-Service (PaaS), Infrastructure-as-a-Service (IaaS), hanterat serverlagringsutrymme och datacenterfastighetsinvesteringar och/eller moln- och edgedatorinfrastruktur och hårdvara. CLO spårar Indxx Global Cloud Computing v2 Index.

CLO har en kostnadskvot på 0,55 %.

Handla PAVE ETF

Global X US Infrastructure Development UCITS ETF (PAVE) är en europeisk börshandlad fond som ännu så länge endast handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Handla GNOM

Global X Genomics & Biotechnology UCITS ETF (GNOM) är en europeisk börshandlad fond som ännu så länge endast handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Handla CLO

Global X Cloud Computing (CLO) är en europeisk börshandlad fond som ännu så länge endast handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Om Global X ETF:er

Global X ETFs grundades 2008. I mer än ett decennium har vårt uppdrag varit att ge investerare outforskade och intelligenta lösningar. Vår produktlinje innehåller mer än 80 ETF-strategier och över 40 miljarder USD i tillgångar under förvaltning.ii Även om vi är framstående för våra ETF:er för tematisk tillväxt, inkomst och internationell tillgång, erbjuder vi även Core-, Commodity-, Risk Management och Alpha-fonder för att passa en brett utbud av investeringsmål.

Global X är medlem i Mirae Asset Financial Group, en global ledare inom finansiella tjänster, med mer än 620 miljarder USD i tillgångar under förvaltning över hela världen.iii Mirae Asset har en omfattande global ETF-plattform som sträcker sig över USA, Brasilien, Kanada, Colombia, Europa , Hongkong, Indien, Japan, Korea och Vietnam med över 70 miljarder USD i tillgångar under förvaltning.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.