Följ oss

Nyheter

Global X ETFs utökar sitt europeiska produktutbud med tre tematiska UCITS ETFer

Publicerad

den

Global X ETFs, en ledande global leverantör av börshandlade fonder (ETF), tillkännagav idag lanseringen av tre UCITS ETFer på London Stock Exchange:

Global X ETFs, en ledande global leverantör av börshandlade fonder (ETF), tillkännagav idag lanseringen av tre UCITS ETFer på London Stock Exchange: Global X US Infrastructure Development UCITS ETF (PAVE),Global X Genomics & Biotechnology UCITS ETF (GNOM) och Global X Cloud Computing (CLO). Dessa tre fonder representerar Global Xs senaste tillskott till sin UCITS-produktlinje i Europa och visar upp företagets fortsatta engagemang för den europeiska marknaden.

De nya UCITS ETFerna är en del av Global Xs Thematic Growth-familj, som erbjuder investerare riktad exponering mot företag runt om i världen som driver långsiktiga, paradigmskiftande teman. Global X har etablerat sig som den globala ledaren inom tematiska investeringar, med 32 riktade produkter i utrymmet på den amerikanska marknaden, som representerar mer än 21 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning.i De nya UCITS-fonderna utnyttjar Global X:s mer än ett decenniums erfarenhet av forskning , designa och driva ETF:er som är redo att dra nytta av strukturella förändringar som sker runt om i världen.

”Med dessa senaste lanseringar fortsätter vi att utöka våra branschledande tematiska erbjudanden till att inkludera ytterligare tre framväxande och kraftfulla teman: en ökning av infrastrukturaktiviteten i USA, ytterligare framsteg inom området genomisk vetenskap och ökad användning av cloud computing-teknologi”, säger Luis Berruga, VD för Global X.

”Vårt fokus har alltid varit på att få ut produkter på marknaden som erbjuder investerare tillgång till outnyttjade marknadssegment, och dessa tre fonder representerar en fortsättning på detta mål. I linje med den känslan representerar PAVE och GNOM båda förstklassiga produkter på den europeiska marknaden och vi är glada över att kunna föra dessa strategier till investerare över hela Europa och runt om i världen.”

PAVE: Global X U.S. Infrastructure Development UCITS ETF

Global X U.S. Infrastructure Development UCITS ETF (PAVE) strävar efter att investera i företag som kan dra nytta av en potentiell ökning av infrastrukturinvesteringar i USA, inklusive de som är involverade i produktion av råmaterial, tung utrustning, teknik och konstruktion. PAVE följer Indxx U.S. Infrastructure Development v2 Index. Antagandet av en efterlängtad amerikansk infrastrukturproposition skulle markera starten på en strukturell omvandling av USA:s infrastruktur för att möta förändrade samhälleliga och demografiska krav, uppnå nettonollutsläpp till 2050 samt uppgradera digital infrastruktur.

PAVE har en kostnadskvot på 0,47 %.

GNOM: Global X Genomics & Biotechnology UCITS ETF

Global X Genomics & Biotechnology ETF (GNOM), som följer Solactive Genomics v2 Index, fokuserar på företag som potentiellt kan dra nytta av ytterligare framsteg inom genomisk vetenskap. Sådana framsteg involverar företag specialiserade på genredigering, genomisk sekvensering, genetisk medicin/terapi, beräkningsgenomik och bioteknik. Vågor av privata och offentliga investeringar och FoU har strömmat in i utrymmet för att ytterligare förstå och behandla olika genetiska störningar, komplexa sjukdomar och medicinska tillstånd. Personliga behandlingar baserade på en individs unika genetiska sekvens skulle representera ett monumentalt språng inom hälso- och sjukvården, vilket gör att människor kan leva längre och friskare.

GNOM har en kostnadskvot på 0,50 %.

CLO: Global X Cloud Computing UCITS ETF

I dagens värld där robust digital infrastruktur och distansarrangemang är avgörande, hör vi allt mer om vikten av molnet – det virtuella utrymmet där mjukvaruapplikationer körs, data finns och datorer förekommer. Global X Cloud Computing UCITS ETF (CLO) strävar efter att investera i företag som är positionerade för att dra nytta av den ökade användningen av cloud computing-teknik, inklusive företag vars huvudsakliga verksamhet är att erbjuda datorprogramvara-som-en-tjänst (SaaS), plattform-as -a-Service (PaaS), Infrastructure-as-a-Service (IaaS), hanterat serverlagringsutrymme och datacenterfastighetsinvesteringar och/eller moln- och edgedatorinfrastruktur och hårdvara. CLO spårar Indxx Global Cloud Computing v2 Index.

CLO har en kostnadskvot på 0,55 %.

Handla PAVE ETF

Global X US Infrastructure Development UCITS ETF (PAVE) är en europeisk börshandlad fond som ännu så länge endast handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Handla GNOM

Global X Genomics & Biotechnology UCITS ETF (GNOM) är en europeisk börshandlad fond som ännu så länge endast handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Handla CLO

Global X Cloud Computing (CLO) är en europeisk börshandlad fond som ännu så länge endast handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Om Global X ETF:er

Global X ETFs grundades 2008. I mer än ett decennium har vårt uppdrag varit att ge investerare outforskade och intelligenta lösningar. Vår produktlinje innehåller mer än 80 ETF-strategier och över 40 miljarder USD i tillgångar under förvaltning.ii Även om vi är framstående för våra ETF:er för tematisk tillväxt, inkomst och internationell tillgång, erbjuder vi även Core-, Commodity-, Risk Management och Alpha-fonder för att passa en brett utbud av investeringsmål.

Global X är medlem i Mirae Asset Financial Group, en global ledare inom finansiella tjänster, med mer än 620 miljarder USD i tillgångar under förvaltning över hela världen.iii Mirae Asset har en omfattande global ETF-plattform som sträcker sig över USA, Brasilien, Kanada, Colombia, Europa , Hongkong, Indien, Japan, Korea och Vietnam med över 70 miljarder USD i tillgångar under förvaltning.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

En av världens största ETFer ordnar om sina innehav i Apple och Nvidia

Publicerad

den

För närvarande upptar Microsoft, det största företaget i världen, 22 % av indexet, medan Apple står för 21 % och Nvidia bara 6 %. De senaste veckorna har det skett stora rörelser på finansmarknaderna, vilket tvingar en av världens största ETFer att omorganisera sin portfölj.

För närvarande upptar Microsoft, det största företaget i världen, 22 % av indexet, medan Apple står för 21 % och Nvidia bara 6 %. De senaste veckorna har det skett stora rörelser på finansmarknaderna, vilket tvingar en av världens största ETFer att omorganisera sin portfölj.

Apples aktier steg med mer än 10% efter presentationen av sin plattform för artificiell intelligens. Detta ledde till att teknikföretaget blev, återigen, om än tillfälligt, det största företaget på planeten, med en värdering på 3,30 biljoner USD.

Nvidia har å sin sida stigit med 170 % hittills i år och nått 3,27 miljarder USD. Därmed kunde den placera sig på tredje plats bland de mest värdefulla företagen, till och med överträffa Alphabet och Amazon.

Som ett resultat är den börshandlade fonden Technology Select Sector SPDR Fund (XLK), som följer utvecklingen för de ledande teknikföretagen på den amerikanska marknaden, på väg att balansera om sin portfölj för att följa reglerna, vilket kan påverka aktiekurserna. Följ kursen här.

För närvarande upptar Microsoft, det största företaget i världen, 22 % av indexet, medan Apple står för 21 % och Nvidia bara 6 %. Men snart måste Apples och Nvidias positioner bytas ut.

Flytten skulle innebära en försäljning på cirka 11,4 miljarder dollar för Apple, en total som representerar en hel dag med genomsnittlig handel, och köp på 10 miljarder dollar för Nvidia, ungefär en fjärdedel av den dagliga volymen.

Även om siffrorna bleknar i jämförelse med de två jättarnas börsvärden, är sanningen att de fortsätter att antyda ett flöde av pengar som kan ha en inverkan på priserna på deras aktier. Hur som helst kan de icke-professionella investerarnas frenesi dämpa effekterna av denna omstrukturering.

Fortsätt läsa

Nyheter

D6RE ETF investerar i gröna företagsobligationer

Publicerad

den

Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF (D6RE ETF) med ISIN DE000ETFL615 strävar efter att spåra iBoxx® MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select-index. iBoxx® MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select-index följer eurodenominerade gröna obligationer utgivna av europeiska företag. Tid till förfall: 1,5-10 år. Betyg: Investment Grade.

Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF (D6RE ETF) med ISIN DE000ETFL615 strävar efter att spåra iBoxx® MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select-index. iBoxx® MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select-index följer eurodenominerade gröna obligationer utgivna av europeiska företag. Tid till förfall: 1,5-10 år. Betyg: Investment Grade.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,25 % p.a. Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF är den enda ETF som följer iBoxx® MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select-index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Ränteintäkterna (kuponger) i ETFen delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 27 miljoner euro under förvaltning. ETF lanserades den 2 augusti 2023 och har sin hemvist i Tyskland.

Investeringsmål

Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF är en UCITS IV-kompatibel värdepappersfond som replikerar resultatet av iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select Index (prisindex). Hållbarhetskriterier beaktas vid sammansättningen av indexuniversum. Indexet består av företagsobligationer utgivna för att finansiera projekt som har en positiv inverkan på miljön.

Indexuniversum

Gröna obligationer som ingår i iBoxx EUR Green Bonds Select Index och klassificeras som sådana av Climate Bonds Initiative (CBI).

Inkluderar euro-denominerade obligationer från stora och medelstora företag baserade i euroområdet, Storbritannien, Norge, Sverige, Danmark och Schweiz

Lägsta obligationsrating på BBB-/Baa3 (Investment Grade Rating)

Handla D6RE ETF

Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF (D6RE ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURD6RE

Fortsätt läsa

Nyheter

Spotlight Stock Market erbjuder handel med ETPer och godkänner första emittent samt två instrument

Publicerad

den

Spotlight Group AB meddelar att dotterbolaget Spotlight Stock Market från och med den 25 juni 2024 kommer att erbjuda handel med ETPer. Spotlight Stock Market har idag godkänt en emittent som utgivare av instrument samt två stycken olika ETPer för handel.

Spotlight Group AB meddelar att dotterbolaget Spotlight Stock Market från och med den 25 juni 2024 kommer att erbjuda handel med ETPer. Spotlight Stock Market har idag godkänt en emittent som utgivare av instrument samt två stycken olika ETPer för handel.

ETP (Exchange-Traded Products), eller börshandlade produkter, är ett samlingsnamn för olika typer av värdepapperiserade derivat som listas för handel på en marknadsplats. De första två instrumenten av denna typ som godkänts för handel är trackercertifikat på Core och HBAR (Hedera). Emittenten som ställer ut instrumenten är Valour Inc.

”Vår långsiktiga strategi är att utöka möjligheterna till handel på Spotlight Stock Market både när det gäller omfattningen av produkter som kan handlas och att underlätta för fler internationella aktörer att handla på marknadsplatsen. Under en lång tid har flera olika aktörer approcherat oss med önskan om att få notera ETPer på vår marknadsplats. När vi under föregående år handlade upp ny leverantör av handelsystem var också denna möjlighet en del av beslutet att byta från NGM till Nasdaq. Därför är vi glada över att nu ha godkänt vår första emittent och de två första instrumenten för handel”, säger Spotlight Groups koncernchef Peter Gönczi.

Fortsätt läsa

Populära