Nyheter

Global X ETFs utökar sin Income Suite i Europa med lanseringen av S&P 500 Covered Call UCITS ETF

Publicerad

den

Global X ETFs, leverantören av börshandlade fonder (ETF), tillkännagav igår lanseringen av Global X S&P 500 Covered Call UCITS ETF (XYLU) på London Stock Exchange (LSE) och Deutsche Börse Xetra.

S&P 500 har haft en stark avkastning under större delen av det senaste decenniet under en lågräntemiljö, men avkastningen på den amerikanska aktiemarknaden börjar avta eftersom den amerikanska centralbanken är mitt i sin räntehöjningscykel. I denna osäkra miljö kan investerare överväga att vända sig till strategier för täckta samtal, som tenderar att frodas på hackiga marknader när inkomstgenereringen är högre genom förhöjda premier – på bekostnad av full uppåtdeltagande.

Genom att köpa aktier i det underliggande S&P 500-indexet och därefter utfärda täckta köpoptioner på indexet, erbjuder XYLU investerare en alternativ inkomstlösning genom vilken de kan uttrycka sina åsikter om den amerikanska aktiemarknaden. Det kan också hjälpa till att diversifiera inkomstportföljer bort från traditionella källor som utdelningsbetalande aktier eller ränteinvesteringar.

”Den amerikanska marknaden står vid ett vägskäl när den amerikanska centralbanken fortsätter att höja räntorna och 10-åriga statsräntor ökar, och investerare söker avkastning på en potentiellt trendlös marknad”, säger Rob Oliver, chef för affärsutveckling för Global X ETFs i Europa. ”XYLU, Global Xs andra tillägg till sin inkomstsvit av produkter i Europa, kan hjälpa investerare att dra nytta av förhöjda premier samtidigt som de behåller en viss uppåtpotential på den amerikanska marknaden.”

Genom att utfärda köpoptioner på en korg med aktier samtidigt som de har de underliggande tillgångarna, erbjuder XYLU en täckt köpoptionsstrategi som begränsar uppåtdeltagandet i S&P 500-indexet men kan generera stabila intäkter under turbulenta perioder. XYLU har en total kostnadskvot på 0,45 procent.

Populära

Exit mobile version