Nyheter

Global Palladium Fund listar koppar och nickel ETC

Publicerad

den

Global Palladium Fund listade en fysiskt uppbackad koppar och nickel ETC i förra veckan. Till dags dato är detta världens enda fysiskt uppbackade börshandlade produkter för koppar respektive nickel. Båda dessa metaller är kritiska för att aktivera övergången till ren energi.

MMC Norilsk Nickel är världens största producent av palladium och högkvalitativt nickel. Företaget är också en stor producent av platina och koppar.

De nya ETCerna prissätts attraktivt med årliga totala utgiftskvoter (TER) på 0,85% respektive 0,75%, vilket gör dem till det mest kostnadseffektiva sättet för europeiska investerare att uppnå exponering för metaller genom en börshandlad produkt, samtidigt som de kan få exponering mot en megatrend för energiövergång. Koppar och nickel är två av de mineraler som framträder tydligt i övergången till ren energi, vilket framgår av International Energy Agency i deras senaste rapport, The Roll of Critical Minerals in Clean Energy Transitions.

De nya ETC: erna finns att handla på London Stock Exchange. Listorna följer lanseringen av GPF:s fysiskt stödda, billiga guld-, silver-, platina- och palladium-ETC tidigare i år. Alla sex fysiskt stödda Exchange Exchange Traded Commodities (ETC) listas även på Borsa Italiana – den största noteringen i sitt slag på över ett decennium.

GPF är den första ETC-emittenten som använder Blockchain-tekniken för att ge investerare ökad transparens och säkerhet i sina metall-ETC: er genom att registrera stapelinformation i distribuerad ledteknik. De nya fysiskt stödda koppar- och nickel-ETC: n kommer att spåra metallernas spotpris. Metallerna som backar upp GPF-ETC:er lagras i säkra lager i Rotterdam.

Handla Global Palladium Funds produkter

Global Palladium Funds fysiskt uppbackade produkter handlas på handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i dessa börshandlade produkter genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

ETCLSE Ticker (USD)LSE Ticker (GBP)Xetra Ticker (EUR)Borsa Italiana (EUR)SIX (CHF)
GPF Physical Copper ETCTCOPTCUSTBCTCOPTBC
GPF Physical Nickel ETCTNIKTNISTBCTNIKTBC
GPF Physical Gold ETCTGLDTAUS0IIATGLDTGLD
GPF Physical Silver ETCTSLVTAGS0IIBTSLVTSLV
GPF Physical Palladium ETCTPALTPDS0IIDTPALTPAL
GPF Physical Platinum ETCTPLTTPTS0IICTPLTTPLT

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version