Följ oss

Nyheter

GLD ETF är ett sätt att få exponering mot guldmarknaden

Publicerad

den

GLD ETF är ett sätt att få exponering mot guldmarknaden SPDR Gold Shares (GLD ETF) är en del av SPDR-familjen av börshandlade fonder som förvaltas och marknadsförs av State Street Global Advisors. Under några år var fonden den näst största börshandlade fonden i världen, och den var kort den största. Vid utgången av 2014 föll den ur topp tio listan. GLD ETF är ett sätt att få exponering mot guldmarknaden, om än ett ganska dyrt sådant då denna börshandlade fond kommer med en förvaltningskostnad på 0,40 procent. SPDR® Gold Shares (NYSEArca: GLD) erbjuder investerare ett innovativt, relativt kostnadseffektivt och säkert sätt att komma åt guldmarknaden. Ursprungligen noterat på New York Stock Exchange i november 2004 och handlades på NYSE Arca sedan 13 december 2007, är SPDR® Gold Shares den största fysiskt backade guldbörsfonden (ETF) i världen. SPDR® Gold Shares handlas också på Singapore-börsen, Tokyo-börsen, Hongkong börsen och den mexikanska börsen (BMV). GLD-fondbeskrivning GLD spårar guldpriset, minus kostnader och skulder, med guldstänger som hålls i valv i London. GLD Factset Analytics Insight GLD var först på den amerikanska marknaden för att investera direkt i fysiskt guld. Produktstrukturen minskade svårigheterna att köpa, lagra och försäkra fysiskt guldguld för investerare. NAV för fonden bestäms med hjälp av LBMA PM Gold Price (tidigare London PM Gold Fix), så GLD har ett extremt nära förhållande till spotpriset. Dess struktur som beviljande av förtroende skyddar investerare, förvaltare kan inte låna ut guldstaplarna. Skatter på långsiktiga vinster kan dock vara branta, eftersom GLD anses vara en samlarobjekt av IRS. Fondöversikt Investeringen syftar till att återspegla priset på guldtackor, minus kostnaderna för förvaltningens verksamhet. Fonden innehar guldstänger och utfärdar då och då korgar i utbyte mot insättningar av guld och distribuerar guld i samband med inlösen av korgar. Investeringsmålet för fonden är att andelarna ska återspegla priset på guldmetaller, med avdrag för förvaltningens utgifter. Sponsorn anser att aktierna för många investerare är en kostnadseffektiv investering i guld. Handla GLD ETF SPDR Gold Shares (GLD ETF) är en amerikansk ETF som ger exponering mot guldmarknaden. Innehav Denna ETF äger endast guld i form av tackor.

SPDR Gold Shares (GLD ETF) är en del av SPDR-familjen av börshandlade fonder som förvaltas och marknadsförs av State Street Global Advisors. Under några år var fonden den näst största börshandlade fonden i världen, och den var kort den största. Vid utgången av 2014 föll den ur topp tio listan. GLD ETF är ett sätt att få exponering mot guldmarknaden, om än ett ganska dyrt sådant då denna börshandlade fond kommer med en förvaltningskostnad på 0,40 procent.

SPDR® Gold Shares (NYSEArca: GLD) erbjuder investerare ett innovativt, relativt kostnadseffektivt och säkert sätt att komma åt guldmarknaden. Ursprungligen noterat på New York Stock Exchange i november 2004 och handlades på NYSE Arca sedan 13 december 2007, är SPDR® Gold Shares den största fysiskt backade guldbörsfonden (ETF) i världen. SPDR® Gold Shares handlas också på Singapore-börsen, Tokyo-börsen, Hongkong börsen och den mexikanska börsen (BMV).

GLD-fondbeskrivning

GLD spårar guldpriset, minus kostnader och skulder, med guldtackor som förvaras i valv i London.

GLD Factset Analytics Insight

GLD var först på den amerikanska marknaden för att investera direkt i fysiskt guld. Produktstrukturen minskade svårigheterna att köpa, lagra och försäkra fysiskt guld för investerare. NAV för fonden bestäms med hjälp av LBMA PM Gold Price (tidigare London PM Gold Fix), så GLD har ett extremt nära förhållande till spotpriset. Dess struktur som beviljande av förtroende skyddar investerare, förvaltare kan inte låna ut guldtackorna. Skatter på långsiktiga vinster kan dock vara höga, eftersom GLD anses vara en samlarobjekt av IRS, den amerikanska skattemyndigheten.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att återspegla priset på guldtackor, minus kostnaderna för förvaltningens verksamhet. Fonden innehar guldtackor och utfärdar då och då korgar i utbyte mot insättningar av guld och distribuerar guld i samband med inlösen av korgar. Investeringsmålet för fonden är att andelarna ska återspegla priset på guldmetaller, med avdrag för förvaltningens utgifter. Sponsorn anser att aktierna för många investerare är en kostnadseffektiv investering i guld.

Handla GLD ETF

SPDR Gold Shares (GLD ETF) är en amerikansk ETF som ger exponering mot guldmarknaden. Det är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Innehav

Denna ETF äger endast guld i form av tackor.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *