Följ oss

Nyheter

GDX ETF satsar på guldgruvor

Publicerad

den

VanEck Vectors® Gold Miners ETF (NYSEArca: GDX ETF) försöker replikera så nära som möjligt, före avgifter och kostnader, pris- och avkastningsprestanda för NYSE Arca

VanEck Vectors® Gold Miners ETF (NYSEArca: GDX ETF) försöker replikera så nära som möjligt, före avgifter och kostnader, pris- och avkastningsprestanda för NYSE Arca Gold Miners Index (GDMNTR), som är avsett att spåra den totala utvecklingen för de inblandade företagen inom guldbrytningsindustrin.

Denna ETF är fysiskt replikerande och lämnar en årlig utdelning. GDX har aktier i 51 olika företag. De tio största innehaven svarar för 51,9 procent av fondens kapital.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att replikera så nära som möjligt, före avgifter och kostnader, pris- och avkastningsprestanda för NYSE® Arca Gold Miners Index®. Fonden investerar normalt minst 80% av sina totala tillgångar i stamaktier och depåbevis från företag som är involverade i guldbrytningsindustrin. Indexet är ett modifierat marknadsvärdesviktat index som huvudsakligen består av börsnoterade företag som är involverade i brytning av guld och silver. Fonden är icke-diversifierad.

Handla GDX ETF

VanEck Vectors® Gold Miners ETF (NYSEArca: GDX ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i VanEck Vectors® Gold Miners ETF (NYSEArca: GDX ETF).

Största innehav

BolagsnamnKortnamnKapitalvikt %
NEWMONT CORPNEM US12.95
BARRICK GOLD CORPGOLD US9.84
FRANCO-NEVADA CORPFNV US6.05
NEWCREST MINING LTDNCM AU5.18
WHEATON PRECIOUS METALS CORPWPM US4.87
AGNICO EAGLE MINES LTDAEM US4.45
KIRKLAND LAKE GOLD LTDKL CN3.94
NORTHERN STAR RESOURCES LTDNST AU3.71
ZIJIN MINING GROUP CO LTD2899 HK3.49
ANGLOGOLD ASHANTI LTDAU US3.42

Geografisk fördelning

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *