Följ oss

Nyheter

FSZ ETF en fond som investerar i schweiziska aktier

Publicerad

den

First Trust Switzerland AlphaDEX Fund (NasdaqGM: FSZ ETF) spårar ett nivåindelat, likaviktat index på 40 schweiziska företag valda från NASDAQ Switzerland Index. Det syftar till att överträffa den bredare marknaden med hjälp av en kvantbaserad metodik.

First Trust Switzerland AlphaDEX Fund (NasdaqGM: FSZ ETF) spårar ett nivåindelat, likaviktat index på 40 schweiziska företag valda från NASDAQ Switzerland Index. Det syftar till att överträffa den bredare marknaden med hjälp av en kvantbaserad metodik.

FSZ Factset Analytics Insight

FSZ strävar efter att överträffa sitt marknadsindex genom att använda en kvantitativ modell för att välja, rangordna och väga aktier från NASDAQ Switzerland Index baserat på en mängd olika tillväxt- och värdestilfaktorer. Specifikt inkluderar tillväxtfaktorer prisuppskattning på 3-, 6- och 12 månader, försäljning till pris och försäljningstillväxt under ett år, medan värdefaktorer inkluderar bokfört värde till pris, kassaflöde till pris och avkastning på tillgångar. Baserat på deras stilrankning delas de 40 bästa utvalda aktierna i kvintiler, och de topprankade kvintilerna får större vikt i indexet. Lagren inom varje kvintil är lika viktade. Denna metod gör att fondens resultat avviker från dess riktmärke. Indexet balanseras om och rekonstitueras halvårligen varje januari och juli.

Fondöversikt

Investeringen söker investeringsresultat som i allmänhet motsvarar priset och avkastningen (före fondens avgifter och kostnader) för ett aktieindex som kallas NASDAQ AlphaDEX® Schweiz Index. Fonden kommer normalt att investera minst 90% av sina nettotillgångar (inklusive investeringslån) i stamaktier, depåbevis, fastighetsplaceringar (”REITs”) och preferensaktier som omfattar indexet. Indexet är utformat för att välja aktier från NASDAQ Switzerland Index (”basindex”) som kan generera positiv alfa- eller riskjusterad avkastning, i förhållande till traditionella index genom användning av AlphaDEX®-urvalsmetoden.

Handla FSZ ETF

First Trust Switzerland AlphaDEX Fund (NasdaqGM: FSZ ETF) är en amerikansk ETF. Denna börshandlade fond finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

InnehavVikt %
VAT Group AG5.04%
Logitech International S.A.4.89%
ABB Ltd4.61%
Kuehne + Nagel International AG (Registered)4.59%
SIG Combibloc Group AG4.45%
Dufry AG (Registered)4.02%
Swisscom AG4.01%
Swiss Prime Site AG3.89%
Sika AG (Registered)3.65%
SFS Group AG3.64%

Exklusive kontanter. Innehav kan komma att ändras.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *