Följ oss

Nyheter

Freedom Finance Europe Freedom24 den enda EU-baserade aktiemäklaren noterad på Nasdaq

Publicerad

den

En av de många effekterna av av coronaviruset är att den har utlöst en börsboom. Låga räntor, tillväxten av onlinehandelsplattformar och en plötslig explosion av antalet människor hemma med tid på sina händer har tillsammans fått antalet amatörhandlare att skjuta i höjden. Det har gynnat Freedom Finance Europe Freedom24 den enda EU-baserade aktiemäklaren noterad på Nasdaq.

En av de många effekterna av av coronaviruset är att den har utlöst en börsboom. Låga räntor, tillväxten av onlinehandelsplattformar och en plötslig explosion av antalet människor hemma med tid på sina händer har tillsammans fått antalet amatörhandlare att skjuta i höjden. Det har gynnat Freedom Finance Europe Freedom24 den enda EU-baserade aktiemäklaren noterad på Nasdaq.

De flesta handelsplattformar har rapporterat betydande ökningar i användning och vanliga privatinvesterare står nu för 23 procent av all amerikanska aktiehandel, mer än dubbelt så mycket som 2019.

Här tar vi en närmare titt på en av dessa handelsplattformar, Freedom24, som drivs av Freedom Finance Europe.

Vad är Freedom Finance Europe?

Freedom Finance Europe är ett internationellt investeringsbolag med huvudkontor på Cypern, ett eget kapital på över 142 miljoner USD och kundtillgångar under förvaltning på 523 miljoner USD. Det är ett dotterbolag till Freedom Holding Corp, ett internationellt strategiskt investeringsbolag verksamt i åtta länder – Kazakstan, Ryssland, USA, Tyskland, Ukraina, Kirgizistan, Uzbekistan och Cypern – och noterat på Nasdaq.

Freedom Holding Corp har över 2 000 anställda och ett börsvärde på över 1 miljard dollar. Dess verksamhet regleras av Securities and Exchange Commission (SEC, USA).

Vad gör Freedom Finance Europe?

Freedom Finance Europe är den enda EU-baserade aktiemäklaren noterad på Nasdaq. Genom sin handelsplattform, Freedom24, kan du handla aktier, börshandlade fonder och terminer från de ledande företagen i USA, Europa och Asien. Du kan också köpa och sälja värdepapper.

Genom Freedom24 kan kunder investera i både amerikanska och europeiska börsintroduktioner (IPOs), vilket ger dem tillgång till det initiala priset innan företaget börjar handla. Detta kan vara ett mycket lönsamt sätt att handla – mellan den period som ett initialt pris noteras till det att spärrperioden löper ut när företaget har startat offentlig handel, kan ett pris växa med 10- eller till och med 100-tals procent. Den genomsnittliga vinsten på alla börsintroduktioner som handlats genom Freedom24 under de senaste tre månaderna är otroliga 78 % (i april 2021), med nya stjärnor inklusive Airbnb (189 % ökning), Snowflake (171 %), Unity Software (203 %) och Corsair Gaming (141%).

Den exakta tilldelningen av aktier beräknas enligt kundens betyg, med en poäng som sträcker sig från 1/5 (minst) till 5/5 (maximalt). En kund kan se sitt betyg innan de ansöker om att handla med en börsnotering genom att logga in på sitt konto eller via Freedom24-mobilappen. Ju högre betyg, desto större tilldelning.

Varför är Freedom Finance Europe ett pålitligt företag?

Freedom Finance Europe är den enda EU-baserade mäklaren noterad på Nasdaq, världens största teknikbörs, med sina aktier som handlas tillsammans med Google, Apple, Facebook och Intel.

Företaget är helt kompatibelt med MiFID II, ett regelverk som säkerställer högsta möjliga skyddsnivå för investerare, och är också medlem i Association for Financial Markets in Europe (AFME).

Freedom Finance Europe klassificeras också som A (mycket låg risk) av CreditSafe, och regleras av Cyprus Securities and Exchange Commission.

Vilka är fördelarna med att handla på Freedom24-plattformen?

En av de viktigaste fördelarna med handel på Freedom24-plattformen är möjligheten att exklusivt delta i både amerikanska och europeiska börsintroduktioner. Det senaste året har redan sett några enormt övertecknade börsnoteringar från sådana som Airbnb, PubMatic, Bumble, Palantir och DoorDash, med förväntade börsintroduktioner 2021 som inkluderar Starlink, Darktrace, Stripe och Lamborghini. Freedom24 väljer endast företag i toppskiktet för handel och filtrerar bort börsintroduktioner där avkastningen för handlare sannolikt blir mindre lönsam.

En annan bra anledning till att använda Freedom24 är den låga provisionen. Provisioner börjar på $1,20 per handel, vilket är mycket fördelaktigt jämfört med andra handelsplattformar. Insättningar och uttag är också mycket snabba, med transaktioner som vanligtvis tar mellan 24 och 48 timmar att genomföra.

Slutligen kan handlare få tillgång till marknader runt om i världen, inklusive NYSE, Nasdaq, HKEX, LSE, Deutsche Börse, KASE och MOEX, med kunder som kan använda mer än 40 000 finansiella instrument, inklusive aktier i S&P 500 och världens ledande företag, optioner, terminer, företags- och statsobligationer och olika investeringsfonder.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.