Nyheter

Franklin Templeton lanserar sin nya Metaversefond för europeiska investerare

Publicerad

den

Franklin Templeton är glada att kunna tillkännage lanseringen av sin nya Metaversefond, en UCITS ETF, som erbjuder europeiska investerare tillgång till banbrytande företag över hela metaversen.

Metaversen är en framåtblickande, delad virtuell och blandad verklighet, driven av digital teknik. Som ett interaktivt och uppslukande utrymme förväntas metaversen påverka många aspekter av människors liv – inklusive hur de interagerar, umgås, lär sig, handlar, arbetar och leker virtuellt. Det kombinerar aspekter av sociala medier, onlinespel och förstärkt virtuell verklighet och betraktas allmänt som nästa iteration av internet som vi för närvarande känner det, som sammanfogar våra digitala liv sömlöst.

Dina Ting, chef för Global Index Portfolio Management, Franklin Templeton kommenterade: ”Samhället har redan upplevt tre grundläggande förändringar i hur tekniken fungerar och hur den har levererats sedan början av 1970-talet. Denna spännande fjärde våg dyker nu upp, möjliggjort av blockchain-teknik.”

”Många stora teknikföretag har redan vänt mot metaversen för sitt nästa stora utvecklingsområde på samma sätt som många gjorde vid starten av internet,” tillade hon. ”Det verkar finnas enorma verkliga affärsmöjligheter för investeringar i detta område med tanke på att e-handelsmarknaden 20302 kan växa mellan 2,0–2,6 biljoner dollar.”

”Blockchain-teknikutveckling driver fram metaversa expansionsmöjligheter på övertygande och långtgående sätt. Vi tror att investeringar i metaversen och dess ökande sofistikering bådar gott för nästa iteration av internet, som kan påverka samhällen och global ekonomisk tillväxt på djupet.”

Franklin Metaverse UCITS ETF följer Solactive Global Metaverse Innovation Net Total Return Index som består av globala aktierelaterade värdepapper utgivna av företag som har, eller förväntas ha, betydande exponering mot metaverse och stödjande blockchain-teknologier. Företag som bedöms inte anpassa sig till FN:s Global Compact-principer exkluderas från indexet.

Denna nya ETF kommer att noteras på Deutsche Börse Xetra (XETRA) den 7 september och på Borsa Italiana och London Stock Exchange (LSE) den 9 september. ETF kommer att registreras i Storbritannien, Österrike, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Spanien och Sverige. Det kommer att förvaltas av Dina Ting, chef för Global Index Portfolio Management, och Lorenzo Crosato, ETF Portfolio Manager på Franklin Templeton

Caroline Baron, chef för ETF Business Development, EMEA, Franklin Templeton kommenterade: ”Metaversen förväntas växa till 5 biljoner dollar i värde till 2030 och för att fånga denna spännande tillväxtmöjlighet har vi samarbetat med den tyskbaserade indexleverantören Solactive AG för att utveckla en distinkt ETF med stöd av Franklin Templetons omfattning och resurser. Vårt företag har sitt huvudkontor i hjärtat av innovation, Silicon Valley, och är ledande inom tematiska investeringar och teknologiinvesteringar. Vi är glada över att vara en tidig aktör inom detta område och på så sätt ge europeiska investerare tillgång till en diversifierad pool av banbrytande företag över de viktigaste metaverse-segmenten till en låg kostnad. Den nya ETF:n gör det möjligt för investerare att diversifiera sina kärninnehav och satellittematiska sleeves i sina befintliga portföljer med en unik exponering och delta i den förväntade sekulära tillväxten av den underliggande megatrenden som är digitalisering.”

Konkurrenskraftiga avgifter

ETF:n kommer att ge europeiska investerare en kostnadseffektiv, UCITS-kompatibel metaversexponering och den lägsta totalkostnadskvoten (TER) på 0,30 % i Europa (TER är i genomsnitt 50 % lägre än andra metaverse UCITS ETF:er).

Franklin LibertyShares™-plattformen gör det möjligt för investerare att uppnå sina önskade resultat genom en rad aktiva, smarta beta- och passiva ETFer. Med stöd av styrkan och resurserna hos en av världens största kapitalförvaltare har den globala ETF-plattformen mer än 12 miljarder USD i tillgångar under förvaltning globalt den 31 augusti 2022.

  Xetra TickerLSE TickersBorsa Italiana
Ticker
Fund NameISINEURGBPUSDEUR
Franklin Metaverse UCITS ETFIE000IM4K4K2FLRAMETUMETEMETE

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version