Följ oss

Nyheter

Franklin Templeton lanserar sin nya Metaversefond för europeiska investerare

Publicerad

den

Franklin Templeton är glada att kunna tillkännage lanseringen av sin nya Metaversefond, en UCITS ETF, som erbjuder europeiska investerare tillgång till banbrytande företag över hela metaversen.

Franklin Templeton är glada att kunna tillkännage lanseringen av sin nya Metaversefond, en UCITS ETF, som erbjuder europeiska investerare tillgång till banbrytande företag över hela metaversen.

Metaversen är en framåtblickande, delad virtuell och blandad verklighet, driven av digital teknik. Som ett interaktivt och uppslukande utrymme förväntas metaversen påverka många aspekter av människors liv – inklusive hur de interagerar, umgås, lär sig, handlar, arbetar och leker virtuellt. Det kombinerar aspekter av sociala medier, onlinespel och förstärkt virtuell verklighet och betraktas allmänt som nästa iteration av internet som vi för närvarande känner det, som sammanfogar våra digitala liv sömlöst.

Dina Ting, chef för Global Index Portfolio Management, Franklin Templeton kommenterade: ”Samhället har redan upplevt tre grundläggande förändringar i hur tekniken fungerar och hur den har levererats sedan början av 1970-talet. Denna spännande fjärde våg dyker nu upp, möjliggjort av blockchain-teknik.”

”Många stora teknikföretag har redan vänt mot metaversen för sitt nästa stora utvecklingsområde på samma sätt som många gjorde vid starten av internet,” tillade hon. ”Det verkar finnas enorma verkliga affärsmöjligheter för investeringar i detta område med tanke på att e-handelsmarknaden 20302 kan växa mellan 2,0–2,6 biljoner dollar.”

”Blockchain-teknikutveckling driver fram metaversa expansionsmöjligheter på övertygande och långtgående sätt. Vi tror att investeringar i metaversen och dess ökande sofistikering bådar gott för nästa iteration av internet, som kan påverka samhällen och global ekonomisk tillväxt på djupet.”

Franklin Metaverse UCITS ETF följer Solactive Global Metaverse Innovation Net Total Return Index som består av globala aktierelaterade värdepapper utgivna av företag som har, eller förväntas ha, betydande exponering mot metaverse och stödjande blockchain-teknologier. Företag som bedöms inte anpassa sig till FN:s Global Compact-principer exkluderas från indexet.

Denna nya ETF kommer att noteras på Deutsche Börse Xetra (XETRA) den 7 september och på Borsa Italiana och London Stock Exchange (LSE) den 9 september. ETF kommer att registreras i Storbritannien, Österrike, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Spanien och Sverige. Det kommer att förvaltas av Dina Ting, chef för Global Index Portfolio Management, och Lorenzo Crosato, ETF Portfolio Manager på Franklin Templeton

Caroline Baron, chef för ETF Business Development, EMEA, Franklin Templeton kommenterade: ”Metaversen förväntas växa till 5 biljoner dollar i värde till 2030 och för att fånga denna spännande tillväxtmöjlighet har vi samarbetat med den tyskbaserade indexleverantören Solactive AG för att utveckla en distinkt ETF med stöd av Franklin Templetons omfattning och resurser. Vårt företag har sitt huvudkontor i hjärtat av innovation, Silicon Valley, och är ledande inom tematiska investeringar och teknologiinvesteringar. Vi är glada över att vara en tidig aktör inom detta område och på så sätt ge europeiska investerare tillgång till en diversifierad pool av banbrytande företag över de viktigaste metaverse-segmenten till en låg kostnad. Den nya ETF:n gör det möjligt för investerare att diversifiera sina kärninnehav och satellittematiska sleeves i sina befintliga portföljer med en unik exponering och delta i den förväntade sekulära tillväxten av den underliggande megatrenden som är digitalisering.”

Konkurrenskraftiga avgifter

ETF:n kommer att ge europeiska investerare en kostnadseffektiv, UCITS-kompatibel metaversexponering och den lägsta totalkostnadskvoten (TER) på 0,30 % i Europa (TER är i genomsnitt 50 % lägre än andra metaverse UCITS ETF:er).

Franklin LibertyShares™-plattformen gör det möjligt för investerare att uppnå sina önskade resultat genom en rad aktiva, smarta beta- och passiva ETFer. Med stöd av styrkan och resurserna hos en av världens största kapitalförvaltare har den globala ETF-plattformen mer än 12 miljarder USD i tillgångar under förvaltning globalt den 31 augusti 2022.

  Xetra TickerLSE TickersBorsa Italiana
Ticker
Fund NameISINEURGBPUSDEUR
Franklin Metaverse UCITS ETFIE000IM4K4K2FLRAMETUMETEMETE

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

XGDE ETC spårar guldpriset och valutasäkrar det till euro

Publicerad

den

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) investerar i guld. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,28 % p.a. ETC replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities är en stor ETC med tillgångar på 603 miljoner euro under förvaltning. XGDE ETC är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) investerar i guld.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,28 % p.a. ETC replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities är en stor ETC med tillgångar på 603 miljoner euro under förvaltning. XGDE ETC är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Guldspotpriset är priset på guld i amerikanska dollar. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla XGDE ETC

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURXGDE
gettexEURXGDE

Fortsätt läsa

Nyheter

CBUH ETF är en faktor-ETF som investerar i aktier från hela världen

Publicerad

den

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a.. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) är en liten ETF med tillgångar på 54 miljoner GBP under förvaltning. CBUH ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför CBUH?

  1. Exponering för en portfölj av företag från MSCI World Index som uppvisar momentumfaktorn samt integrerar miljö-, social- och styrningsinformation (ESG) för att uppnå ett högre ESG-betyg
  2. Spårar ett index som uttryckligen utesluter emittenter baserat på deras inblandning i följande affärsområden/aktiviteter (eller relaterade aktiviteter): kontroversiella vapen, kärnvapen, civila skjutvapen, tobak, oljesand och termiskt kol.
  3. Designad för investerare som letar efter ett hållbart tillvägagångssätt för att komma åt momentumaktier.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att ge investerare en avkastning, som består av kapitaltillväxt och inkomst, som återspeglar avkastningen från MSCI World Momentum ESG Reduced Carbon Target Select Index.

Investeringsstrategi

MSCI World Momentum ESG Reduced Carbon Target Select-index spårar aktier från utvecklade länder över hela världen som är valda enligt momentumfaktorstrategin och ESG-kriterier (miljö, social och företagsstyrning). Moderindexet är MSCI World-indexet.

Handla CBUH ETF

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDIWME
gettexEURCBUH
XETRAEURCBUH

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology5.75US5949181045USD
LLYELI LILLYHealth Care2.65US5324571083USD
PGPROCTER & GAMBLEConsumer Staples2.65US7427181091USD
COSTCOSTCO WHOLESALE CORPConsumer Staples2.62US22160K1051USD
KOCOCA-COLAConsumer Staples2.62US1912161007USD
AAPLAPPLE INCInformation Technology2.60US0378331005USD
BMYBRISTOL MYERS SQUIBBHealth Care2.40US1101221083USD
AZNASTRAZENECA PLCHealth Care2.40GB0009895292GBP
NOVO BNOVO NORDISK CLASS BHealth Care2.35DK0060534915DKK
NVDANVIDIA CORPInformation Technology2.34US67066G1040USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

SPDR sänker avgifterna på global fond

Publicerad

den

Från och med måndagen den 3 april sänker SPDR avgifterna på sin SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF).

Från och med måndagen den 3 april sänker SPDR avgifterna på sin SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF).

TER kommer att sänkas från 0,40 % till 0,17 %, vilket är den mest kostnadseffektiva ETFen för kombinationen av globala Developed & Emerging och Large, Mid och SmallCaps.

Handla SPYI ETF

SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära