Följ oss

Nyheter

FLN ETF en satsning på aktier i Latinamerika

Publicerad

den

First Trust Latin America AlphaDEX Fund (FLN ETF) spårar ett index över latinamerikanska företag som screenats baserat på en proprietär metodik, med hjälp av olika faktorer och viktat i nivåer. First Trust Latin America AlphaDEX Fund (FLN ETF), som handlas på Nasdaq, är en en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig utdelning på 0,80 procent.

First Trust Latin America AlphaDEX Fund (FLN ETF) spårar ett index över latinamerikanska företag som screenats baserat på en proprietär metodik, med hjälp av olika faktorer och viktat i nivåer. First Trust Latin America AlphaDEX Fund (FLN ETF), som handlas på Nasdaq, är en en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig utdelning på 0,80 procent.

FLN Factset Analytics Insight

FLN strävar efter att identifiera en portfölj av latinamerikanska aktier som kommer att överträffa marknaden. Det poängsätter kvalificerade värdepapper med flera faktorer, inklusive momentum, tillväxt och värderingsmått, för att bestämma deras värde och tillväxtpoäng. Baserat på dessa poäng sorteras de 50 bästa innehaven i nivåer, där högre nivåer får mer vikt genom att tillämpa lika vikt inom varje nivå. Indexet ombalanseras och rekonstitueras halvårsvis.

Investeringsmål/strategi

First Trust Latin America AlphaDEX® Fund är en börshandlad fond. Fondens investeringsmål är att söka investeringsresultat som generellt motsvarar priset och avkastningen, före fondens avgifter och utgifter, för ett aktieindex som kallas NASDAQ AlphaDEX® Latin America Index.

Det finns ingen garanti för att fondens investeringsmål kommer att uppnås.

NASDAQ AlphaDEX® Latin America Index är ett ”förbättrat” index skapat och administrerat av Nasdaq, Inc. (”Nasdaq”) som använder AlphaDEX®-aktievalsmetoden för att välja aktier från NASDAQ Latin America Index som uppfyller vissa kriterier.

För att konstruera indexet rangordnar Nasdaq de kvalificerade aktierna på tillväxtfaktorer inklusive 3-, 6- och 12-månaders prisuppgång, försäljning till pris och ett års försäljningstillväxt, och separat på värdefaktorer inklusive bokfört värde till pris, kassaflöde till pris och avkastning på tillgångar. Alla aktier rankas på summan av rangen för tillväxtfaktorerna och, separat, alla aktier rangordnas på summan av rangen för värdefaktorerna. En aktie måste ha data för alla tillväxt- och/eller värdefaktorer för att få en rankning för den stilen.

Varje aktie får den bästa stilrankningen från föregående steg som sin urvalspoäng.

De 50 bästa aktierna baserat på urvalspoängen som fastställdes i föregående steg omfattar de ”utvalda aktierna”. De utvalda aktierna är indelade i kvintiler baserat på deras ranking och de högst rankade kvintilerna får en högre vikt inom indexet. Bestånden är lika viktade inom varje kvintil.

Varje aktie testas sedan i ordning efter dess urvalspoäng för att kontrollera om vikten som tilldelas den aktien ligger utanför landets/sektorns viktningsbegränsningar, som är satta till 15 % över referensvikten.

Om vikten som tilldelas aktien, när den läggs till med vikten som tilldelas alla högre rankade aktier i dess land/sektor, är större än begränsningen, sänks aktiens vikt till den högsta rangen i nästa kvintil. Aktier som tidigare sjunkit i rang går sedan upp en rang. Sådana aktier i den lägsta kvintilen som bryter mot en begränsning tas bort från portföljen och ersätts med den aktie med högsta poäng som inte ursprungligen valts, med förbehåll för lands-/sektorbegränsningar. Denna process fortsätter tills alla land-/sektorviktningar uppfyller begränsningen.

Indexet rekonstitueras och balanseras om halvårsvis.

Fondsammanfattning

Fonden kommer normalt att investera minst 90 % av sina nettotillgångar (inklusive investeringslån) i stamaktier, depåbevis, fastighetsinvesteringar (”REITs”) och preferensaktier som ingår i indexet. Indexet är utformat för att välja aktier från NASDAQ Latin America Index (”basindexet”) som kan generera positiv alfa- eller riskjusterad avkastning i förhållande till traditionella index genom användning av urvalsmetoden AlphaDEX®.

Handla FLN ETF

First Trust Latin America AlphaDEX Fund (FLN ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i FLN ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med First Trust Latin America AlphaDEX Fund (FLN ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i First Trust Latin America AlphaDEX Fund (FLN ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

VärdepapperKortnamnSektorVikt %
Grupo Bimbo, S.A.B. de C.V. (Class A)BIMBOA.MMDagligvaror3.93%
Petroleo Brasileiro S.A. (Petrobras) (Preference Shares)PETR4.BZEnergi3.86%
Vale S.A.VALE3.BZMaterials3.71%
Gerdau S.A. (Preferred Shares)GGBR4.BZMaterials3.49%
JBS SAJBSS3.BZDagligvaror3.37%
Industrias Penoles, S.A.B. de C.V.PE&OLES*.MMMaterials3.28%
America Movil, S.A.B. de C.V. (Class L)AMXL.MMKommunikationstjänster3.13%
Grupo Carso, S.A.B. de C.V. (Class A1)GCARSOA1.MMIndustri3.10%
Grupo Mexico, S.A.B. de C.V. (Class B)GMEXICOB.MMMaterials3.10%
Companhia Energetica de Minas Gerais-CEMIG (Preference)CMIG4.BZUtilities3.03%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.