Nyheter

Fler Bitcoin ETF beslut hotar redan efter att US SEC vägrar att styra

Publicerad

den

Börshandlade fondkandidater (ETF) fick ytterligare en dos av besvikelse när amerikanska tillsynsmyndigheter på fredagen den 11 augusti försökte fatta ett beslut om en sådan produkt, en Bitcoin ETF. Men nästa gång de hör av sig kan det vara bara några veckor kvar.

US Securities and Exchange Commission (SEC) måste komma till en slutsats om Bitwise Bitcoin ETP Trust senast den 1 september, enligt en Bloomberg Intelligence-rapport. Tillsynsmyndigheter kan avvisa, godkänna eller fördröja. Beslut om ansökningar från BlackRock, VanEck, WisdomTree och Invesco fattas bara en dag senare, och andra följer tätt efter.

Kryptoanhängare håller reda på datumen eftersom förväntningarna är höga att den här gången – till skillnad från tidigare försök – kan en börshandlad fond som investerar direkt i Bitcoin få grönt ljus. Särskilt många har tjatat på det faktum att BlackRock, det kapitalförvaltningsdrivna kraftpaketet, har kastat sitt namn i loppet – det har en nästan orörd rekord för att få ETF:er lanserade.

Ändå har vägen till en potentiell spotfond inte varit enkel eller snabb

”Vi förväntar oss fullt ut en försening av dessa beslut också”, säger James Seyffart, analytiker på Bloomberg Intelligence. ”Det enda som möjligen skulle kunna ändra den uppfattningen är om vi får ett beslut i Grayscales stämningsansökan mot SEC, och även då är det troligt att vi också kommer att se en försening av dessa tidsfrister.” Grayscale stämmer SEC när de försöker konvertera sitt Bitcoin-trust till en ETF.

Många i kryptogemenskapen – och fans utanför det – har längtat efter en spot-Bitcoin ETF i flera år. De hävdar att det inte bara skulle göra investeringar i Bitcoin mer tillgängligt för vardagliga investerare, utan att det också skulle hjälpa till att föra det digitala tillgångsutrymmet närmare traditionella finansmarknader. Å andra sidan har tillsynsmyndigheter konsekvent nämnt bedrägeri och manipulation som några av skälen till att inte godkänna en sådan produkt. Gemini, grundat av bröderna Tyler och Cameron Winklevoss, var det första företaget som försökte få en fysiskt backad Bitcoin ETF med en ansökan från 2013. Det avvisades av SEC.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version