Nyheter

FGEQ ETF köper aktier med stabila utdelningar från hela världen

Publicerad

den

Målet med Fidelity Global Quality Income UCITS ETF (FGEQ ETF) är att ge investerare en totalavkastning, med hänsyn till både kapital- och inkomstavkastning, som återspeglar avkastningen från Fidelity Global Quality Income Index, före avgifter och utgifter. För fullständig information om målen hänvisas till dokumentet med basfakta för investerare (KIID) och prospektet.

Beskrivning av Fidelity Global Quality Income UCITS ETF

Fidelity Global Quality Income UCITS ETF investerar i aktier med fokus på Dividend, World. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,40 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Fidelity Global Quality Income UCITS ETF har tillgångar på 211 miljoner GBP under förvaltning. FGEQ ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Fidelity Global Quality Income-index spårar högkvalitativa företag från utvecklade marknader, som erbjuder hög direktavkastning.

Handla FGEQ ETF

Fidelity Global Quality Income UCITS ETF (FGEQ ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURFGEQ
Stuttgart Stock ExchangeEURFGEQ
Borsa ItalianaEURFGQI
London Stock ExchangeGBXFGQD
London Stock ExchangeUSDFGQI
SIX Swiss ExchangeUSDFGQD
SIX Swiss ExchangeCHFFGQD
XETRAEURFGEQ

Största innehav

VärdepapperVikt %
Apple Inc3,7 %
Microsoft Corp3,5 %
Verizon Communications Inc1,1 %
Chevron Corp1,0 %
Comcast Corp Class A1,0 %
The Home Depot Inc0,9 %
Procter & Gamble Co0,9 %
NVIDIA Corp0,9 %
TotalEnergies SE0,9 %
Activision Blizzard Inc0,9 %

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version