Följ oss

Nyheter

Ferrari väntas genomföra sin börsintroduktion i dag

Publicerad

den

Ferrari väntas genomföra sin börsintroduktion i dag

FIAT Chrysler, som äger 90 procent av Ferrari meddelade att Ferrari väntas genomföra sin börsintroduktion i dag som kommer och listas på New York Stock Exchange, NYSE den 21 oktober 2015. Ledningen för Ferrari har valt att Ferrari kommer att handlas under kortnamnet RACE. Det är tio procent av aktierna i Ferrari som kommer att erbjudas i samband med listningen på NYSE. Priset i samband med listningen sätts till mellan 48 och 52 USD per aktie, vilket ger Ferrari ett förväntat börsvärde på nästan en miljard dollar.

Med tanke på den stora ägarandelen som Fiat Chrysler Automobiles N.V. (NYSE: FCAU) har i Ferrari är det sannolikt att anta att båda dessa aktier kommer vara intressant att följa. Båda två företag finns bland de aktier som går att hitta under S&P 500 i Stockletters kursdatabas. Ferrari kommer emellertid att synas först på onsdag då handeln kommit i gång.

Vilka börshandlade fonder kommer att köpa Ferrari?

Bland de börshandlade fonder som kan tänkas komma att köpa Ferrari finns de två ETFer som köper avknoppade företag, Guggenheim Spin-Off ETF (NYSEArca: CSD) samt Market Vectors® Global Spin-Off ETF (SPUN). Det är inte heller osannolikt att Ferraris aktier kommer att återfinnas i Renaissance IPO ETF (NYSEArca: IPO) eller First Trust US IPO Index Fund (NYSEArca: FPX) men vi har i dag inga uppgifter som bekräftar detta.

Fortsätt läsa
1 kommentar

1 kommentar

  1. Pingback: Nu köper fonderna Ferrari - ETF-marknaden

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.