Nyheter

Fem ETFer för 2021

Publicerad

den

Övergående inflation, höga aktievärderingar och avmattning av köp av centralbanker måste nu tas med i beräkningen under tillgångsallokering i H2. Marknaderna är i limbo mellan feberaktig optimism och de försiktiga antydningarna från allt mer hökaktiga politiska beslutsfattare, med återhämtningshandeln fortsätter att bli het, övergående inflation förväntas fortsätta till slutet av året och centralbankens avsmalnande börja 2022. Här tittar vi på fem ETFer för 2021.

De senaste globala aktieutsikterna från Gina Martin Adams, chefsaktierstrateg på Bloomberg Intelligence, noterade att resultat och värderingar kan fortsätta att förbättras, beroende på faktorer som den relativa styrkan i US-dollarn. Adams sa emellertid att med tanke på amerikanska aktiers triumferande start på året, höga värderingar, politiska diskussioner kring beskattning och monetär åtstramning innan andra länder alla kunde se S&P 500-beståndsdelar kvar i en inte alltför avlägsen framtid.

Efter maj-uppgifter som visar att USA: s kärninflation steg med 5% på ett år, den snabbaste tillväxttakten sedan 2008, förväntar sig cirka 13 av Federal Monetary Committee: s 18 medlemmar åtminstone en räntehöjning före slutet av 2023.

Med USA i botten av Bloomberg Intelligences aktiekort för andra halvåret visar andra utvecklade regioner och segment av tillväxtmarknader det mest löfte. Baserat på detta har ETF Stream valt fem ETF: er som kan ge stark avkastning under andra halvåret.

Amundi MSCI Emerging Markets Latin America UCITS ETF (ALAT)

Början på listan är Amundi MSCI Emerging Markets Latin America UCITS ETF (ALAT). ALAT är den bäst presterande i sin produktklass hittills i år, och den totala utgiftskvoten (TER) på 0,20% är en tredjedel av priset på den näst billigaste motsvarigheten. .

Eftersom 25,2% exponeras för material och 8,9% för energilager, kommer ALAT att fortsätta att dra nytta av reflationshandeln medan den råder, med latinamerikanska aktier historiskt sett bland de bäst presterande i perioder med hög inflation, enligt Bloomberg Intelligence. För närvarande handlar mindre än 20% av MSCI All-World-index till värdering under genomsnittet, med latinamerikanska aktier bland de enda geografierna som förblir billiga.

Med krav på en betydande andel på 65% i ETF är brasilianska aktier tre gånger såväl som den näst mest representerade regionen – Mexiko.

Båda ländernas indexchefer för produktchefer förblir i sammandragningsområde, vilket ger utrymme för förbättringar. Samtidigt kan inflationen som går relativt varmt i Brasilien utgöra en bakgrund för relativt stark aktieavkastning när landet kommer från sitt försenade försök att undertrycka COVID-19-viruset.

SPDR MSCI Europe Small Cap Value Weighted UCITS ETF (ZPRX)

Nästa strategi är SPDR MSCI Europe Small Cap Value-Weighted UCITS ETF (ZPRX), som inte bara är en av de lägsta avgifterna i sin klass utan också baseras på en värderad iteration av MSCI Europe Small Cap-index, som är den mest diversifierade av de som erbjuder europeisk exponering för små och medelstora företag ..

På grund av sin värdetiltning har ZPRX en lutning på 31,7% mot brittiska aktier som har varit undervärderade sedan Brexit och till och med sedan epoken med låg ränta började för över ett decennium sedan.

Nu, i en återhämtningsperiod med stigande inflation, kommer småföretag i Storbritannien att dra nytta av landets utrullning av vaccin och återupptagandet av Storbritanniens inhemska ekonomi. Vidare kommer värdepickar – särskilt finansiella – att dra nytta av framtida räntehöjningar.

Under tiden har Bloomberg Intelligence placerat Europa högst upp på sitt aktiekort eftersom det förväntar sig att ekonomin och vinstmomentet, liksom valutastyrkan, kommer att förbli i kontinentens fördel.

Bloomberg Intelligence tillade att ”omfamna cykliska är vägen att gå i H2”, med energimaterial och konsumenters diskretionära sektorer som bibehåller positiva utsikter och behåller en sammanlagd viktning på 22,5% inom ZPRX.

Invesco MSCI China Technology All Shares Stock Connect UCITS ETF (MCHT)

Det tredje valet är den nylanserade Invesco MSCI China Technology All Shares Stock Connect UCITS ETF (MCHT) som underskrider sin etablerade avgift med 24bps och erbjuder exponering för 100 tekniska aktier i Kina.

Efter det som hamnade i en världsomspännande tillväxtaktie mellan februari och maj såg kinesiska tekniska aktier att deras värderingar minskade mycket kraftigare än konkurrenter i andra geografiska områden – till stor del på grund av fortsatt och legitim oro kring politiska spänningar och statlig tillsyn.

Med tanke på effekterna av dessa problem har HS Tech- och CSI-internetindexen från Société Générale fallit med 31% respektive 36% från sina högsta nivåer i februari.

För närvarande tillhör kinesiska aktier den högsta andelen som handlar med rabatter till femårsmedelvärden, där tekniksektorns värderingar återgår till oktober 2014, medan den treåriga sammansatta årliga tillväxttakten för vinst per aktie har varit stabil på 43%, Sa SocGen.

Efter nedgången handlas landets tekniska industri till i genomsnitt 32 gånger pris-till-intäkter, ungefär åtta poäng under nivån före fördjupning.

Airlines, Hotels and Cruise Lines UCITS ETF (TRYP)

Nästa post är Airlines, Hotels and Cruise Lines UCITS ETF (TRYP) som lanserades tidigare denna månad. Som den första resebranschens rena ETF som är tillgänglig för europeiska investerare, , replikerar TRYP resultatet för Solactive’s Index för flygbolag, hotell och kryssningslinjer.

Med en TER på 0,69% erbjuder TRYP direkt exponering för den globala resebranschens återhämtning. Även om de flesta många aktier i flygbolag har sjunkit sedan Storbritannien pressade tillbaka sin ”Freedom Day” och flyttade fler länder till sin begränsade lista, sa HANetf att fritidsresor förväntas se en år-till-år-ökning på 41% under 2021, tillsammans med 21% återhämtning i affärsresor.

Avgörande är att TRYP undviker misstaget från sina föregångare, som erbjuder exponering för andra branscher som spel och andra fritidsaktiviteter tillsammans med flygresor. Bland sina 61 beståndsdelar erbjuder TRYP 44,6% av sin täckning till flygbolag, 39,8% till hotell och 15,6% till kryssningsfartyg – så tjänar det syftet som en övertygande satsning för (eventuell) återkomst till livet utan COVID-19.

iShares UK Property UCITS ETF (IUKP)

Slutligen har vi iShares UK Property UCITS ETF (IUKP) som erbjuder direkt exponering mot brittiska fastighetsinvesteringar genom FTSE EPRA / NAREIT UK Property Index.

IUKP har dragit nytta av uppskattad efterfrågan på fastighetsköp och den brittiska regeringens stämpelskatt, och har sedan 19,7% avkastat sedan Storbritannien först lanserade systemet i juli förra året.

Med ekonomier runt om i världen som återhämtar sig och köpaktiviteter har förts fram inom tidsfristen för undantag för stämpelskatt har det genomsnittliga brittiska huspriset skjutit upp nästan 11% på ett år.

Förutom att först och främst dra nytta av husförsäljningen, har IUKP: s stora 20,6% viktning för Segro ensam – bland andra REITs – gynnats av investerare som vill diversifiera sina inkomstkällor genom att leta efter alternativ under en jakt på avkastning.

På liknande sätt fungerar REITs som Segro också som ett bra sätt att uttrycka en återhämtningshandling, eftersom de inte bara äger fastigheter som är belägna av fritids- och serviceavdelningar som restauranger, kasinon och biografer, utan också kommersiella fastigheter som lager, som utnyttjar förvrängningen för logistik och lagring av viktiga komponenter.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version