Nyheter

EZJ ETF ger 2 x utvecklingen på den japanska börsen

Publicerad

den

ProShares Ultra MSCI Japan (EZJ ETF) tillhandahåller 2x hävstångsexponering mot MSCI Japan Index, ett börsvärdevägt index som täcker cirka 85 % av det flyttjusterade börsvärdet på den japanska aktiemarknaden. ProShares Ultra MSCI Japan (EZJ ETF), som handlas på NYSEArca, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,95 procent.

EZJ Factset Analytics Insight

EZJ tillhandahåller 2x hävstångsexponering mot MSCI Japan Index, som syftar till att fånga den breda japanska aktiemarknaden. Det underliggande indexet består av marknadsvärdevägda japanska stora och medelstora företag, som täcker cirka 85 % av det japanska investeringsbara universum. Fonden uppnår hävstångseffekt främst genom att använda swapavtal. Som en inriktad produkt med dagliga återställningar är EZJ designad som ett kortsiktigt handelsverktyg och inte ett långsiktigt investeringsinstrument.

Som ett resultat av detta kan den långsiktiga avkastningen skilja sig väsentligt från det underliggande indexet på grund av daglig sammansättning. EZJ är den långa versionen av sin systerfond EWV, som ger 2x omvänd exponering mot samma index. Å andra sidan kan exponering utan hävstång uppnås genom iShares EWJ.

ProShares Ultra MSCI Japan eftersträvar dagliga investeringsresultat, före avgifter och utgifter, som motsvarar två gånger (2x) den dagliga utvecklingen för MSCI Japan Index®.

Eftersom indexvärdet inte beräknas vid stängningen av de amerikanska värdepappersmarknaderna på grund av skillnader i handelstider mellan amerikanska och utländska marknader, kommer korrelationen till indexet att mätas genom att jämföra den dagliga förändringen av fondens substansvärde per aktie. till utvecklingen av ett eller flera amerikanska börshandlade värdepapper eller instrument som återspeglar värdena på de värdepapper som ligger under indexet vid stängningen av de amerikanska värdepappersmarknaderna.

Denna hävstångsbaserade ProShares ETF strävar efter en avkastning som är 2x avkastningen av dess underliggande jämförelseindex (mål) för en enskild dag, mätt från en NAV-beräkning till nästa. På grund av sammansättningen av dagliga avkastningar kan innehavsperioder som är längre än en dag resultera i avkastning som skiljer sig väsentligt från målavkastningen och ProShares avkastning under andra perioder än en dag kommer sannolikt att skilja sig i mängd och möjligen riktning från avkastningsmålet för samma period. Dessa effekter kan vara mer uttalade i fonder med större eller omvända multiplar och i fonder med volatila riktmärken. Investerare bör övervaka sina innehav så ofta som dagligen. Investerare bör konsultera prospektet för ytterligare information om beräkningen av avkastningen och riskerna med att investera i denna produkt.

Fondsammanfattning

Investeringen eftersträvar dagliga investeringsresultat, före avgifter och utgifter, som motsvarar två gånger (2x) det dagliga resultatet för MSCI Japan Index®. Fonden investerar i finansiella instrument som ProShare Advisors anser i kombination bör ge daglig avkastning i överensstämmelse med fondens investeringsmål. Indexet justerar börsvärdet för indexbeståndsdelar för free float och mål för indexinkludering 85 % av det free float-justerade börsvärdet i varje branschgrupp i Japan. Fonden är icke-diversifierad.

Handla EZJ ETF

ProShares Ultra MSCI Japan (EZJ ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i EZJ ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med ProShares Ultra MSCI Japan (EZJ ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version