Följ oss

Nyheter

EVAL ETP ett certifikat som spårar priset på krypotvalutan Avalanche

Publicerad

den

AVAXetc – ETC Group Physical Avalanche (EVAL ETP), certifikatet Avalanche ETC levererar fysisk exponering mot Avalanches AVAX kryptovaluta med säkerheten och likviditeten för en börshandlad produkt

AVAXetc – ETC Group Physical Avalanche (EVAL ETP), certifikatet Avalanche ETC levererar fysisk exponering mot Avalanches AVAX kryptovaluta med säkerheten och likviditeten för en börshandlad produkt

Mål

AVAXetc – ETC Group Physical Avalanche (Ticker: EVAL) är en börshandlad kryptovaluta (ETC) som spårar priset på Avalanches AVAX-styrningstoken. Avalanche syftar till att vara en global paraplyplattform där alla typer av tillgångar kan handlas och kontrolleras på ett decentraliserat sätt, oavsett om det är valutor, dApps, NFTer, råvaror eller fastigheter.

Varje Avalanche ETC backas till 100 procent fysiskt upp av AVAX och handlas på europeiska börser, vilket ger investerare ett säkrare och likvidare sätt att få exponering mot AVAX. Varje enhet av EVAL ger innehavaren en fordran på ett förutbestämt belopp av AVAX.

EVAL ges ut av ETC Group och marknadsförs och distribueras av HANetf.

Varför investera?

Ett enkelt sätt att investera i Avalanche: Att investera i EVAL är lika enkelt som att köpa aktier via din mäklare eller bank. Till skillnad från att investera direkt i AVAX, finns det inget behov av att engagera sig i de tekniska utmaningarna med att sätta upp en kryptovaluta-plånbok för att lagra AVAX eftersom dina EVAL -enheter förvaras säkert hos din mäklare eller bank. Investerare behöver bara en kryptovaluta-plånbok om de vill lösa in mot AVAX.

Investera i Avalanche på en reglerad börs: EVALs primära notering är SIX. Investerare kan handla med förtroende i vetskap om att alla marknadsdeltagare är strikt granskade och noggrant övervakade för att förhindra marknadsmissbruk till skillnad från kryptovalutabörser, av vilka många är oreglerade. Emittenten har samarbetat med likviditetsleverantörer i världsklass för att säkerställa riklig börslikviditet och snäva spreadar.

Säkert förvar: Emittenten lagrar AVAX som backar upp värdepapperen hos BitGo Trust Company, en säker, reglerad förvaringsinstitut, specialbyggd för att hålla digitala tillgångar. Strikta KYC- och AML-standarder säkerställer att ursprunget för all kryptovaluta i förvar har kontrollerats.

Handla EVAL ETP

ETC Group Physical Avalanche (EVAL ETP) listas primärt på SIX Swiss Exchange, men handlas också på Frankfurt Stock Exchange – regulated market (XETRA). På SIX Swiss Exchange handlas detta certifikat under kortnamnet AVAL.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.