Följ oss

Nyheter

Europeiska naturgasbehov orsakar prisstegringar

Publicerad

den

europeiska elnätet, som såg mindre vind än väntat i somras och behövde förlita sig på en ökad tillförsel av naturgas för att tillgodose europeiska naturgasbehov.

I takt med att länder börjar stimulera grön energi har de drivits till sol och vind i EU. Detta har orsakat en viss belastning på det europeiska elnätet, som såg mindre vind än väntat i somras och behövde förlita sig på en ökad tillförsel av naturgas för att tillgodose europeiska naturgasbehov.

På grund av att dessa länder behövde luta sig mot naturgas utan att producera någon, har Europa varit tvungen att förlita sig på import, vilket har pressat upp priserna på naturgas.

Gasjätten Groningen tappade kraftigt i sin produktion

”Avvecklingen av detta gigantiska fält kommer att tvinga Europa att expandera sin gasimport i ännu snabbare takt. Vi kan redan se denna drastiska förändring som sker i Nederländerna, som är mitt i övergången från att vara en nettogasexportör till en nettoimportör, säger Carlos Torres-Diaz, chef för gasmarknadsundersökningar på Rystad Energy.

USA har ökat sin export av naturgas till Europa och är fortfarande en av kontinentens största leverantörer, men Asien och Ryssland kommer också att hjälpa Europa. Men resten av världen stirrar också på utbudsproblem. EIAs veckobasrapport om naturgasbrist visar att USA ligger cirka 8 procent under ett femårsgenomsnitt på väg in på vintern. Mexiko utnyttjar också USA för mer naturgas, vars export till sin granne i söder har gått upp med 25 procent från 2020 och 44 procent från 2016.

Dessutom driver Biden-administrationen USAs miljöpolitik bort från gas- och oljeproduktion. I takt med att klimatförändringarnas effekter blir mer och mer uppenbara tar Biden-administrationen ett steg mot förnyelsebar energi som påminner om den kraft som satte Europa i sin nuvarande energiprocess. Den kommande metanreduktionslagen liknar en koldioxidskatt och kan hindra naturgasproduktionen ytterligare.

I takt med att klimatförändringarna drar igång kommer det ökade energibehovet bara att fortsätta. Naturgasförsörjningen kommer att fortsätta att minska när energibehovet stiger. Samtidigt återstår många frågor om hur snabbt förnybara energikällor kan svänga för att möta nätets ständigt ökande krav.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *