Nyheter

Europas första tematiska ETF med fokuseras på digital infrastruktur

Publicerad

den

En tematisk ETF med fokus på digital infrastruktur och anslutning sponsrad av Quikro lanseras över hela Europa via HANetf-plattformen. Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF (DIGI) har ursprungligen noterats på London Stock Exchange. I Sverige går det att handla denna börshandlade fond genom de flesta nätmäklare då den är noterad på tyska Xetra.

Den nya ETFen investerar i företag som är positionerade för att dra mest nytta av den explosiva tillväxten av den digitala infrastrukturens goda krets av expanderande användare, data, applikationer och bandbredd. Den globala internettrafiken förväntas växa 370 procent fram till 2022 enligt Cisco Systems eftersom antalet användare, antalet enheter per användare och mängden data per enhet ökar. Detta underbyggs av massiva förändringar i ekonomiska, kulturella och sociala behov när människor i allt högre grad digitaliserar hur de lever, arbetar, studerar, handlar och kommunicerar.

Sex underteman från lagring till slutanvändare

Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF (DIGI) fokuserar på sex viktiga underteman som följer resan med data när den reser från lagring till slutanvändare: datacenter; digital anslutning; datanätverk; digital överföring; digital bearbetning; och digitala tjänster och immateriella rättigheter.

ETF har utvecklats av Quikro, en investerare i finanssektorn, som sponsrar lanseringen och utvecklingen av innovativa börshandlade fonder (ETF) och HANetf. I samarbete med Tematica Research LLC har de utvecklat ett nytt och unikt index för ETF.

Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF (DIGI) kommer att följa ett nytt index som heter Tematica BITA Digital Infrastructure and Connectivity Index (TBDIGI), som omfattar över 80 globala aktier som ligger i framkant av den digitala infrastrukturrevolutionen. Företag i indexet inkluderar InterDigital (IDCC), Fastly (FSLY), Skyworks (SWKS) och Equinix (EQIX). Prestanda för Tematica BITA Digital Infrastructure and Connectivity Index (TBDIGI) gav 40,87 procent under de senaste 12 månaderna (Källa: BITA per den 30 september 2020). Tidigare resultat är ingen garanti för framtida resultat.

Medan andra investeringsstrategier kan fokusera på utbyggnaden av enskilda digitala segment som 5G eller moln eller telemedicin, försöker Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF (DIGI) fånga den explosiva tillväxten i datatrafik över alla digitala segment som nästa generations anslutningstekniker rullar ut, vilket resulterar i en ständigt ökande efterfrågan på bättre digital infrastruktur och anslutningslösningar.

Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF (DIGI)handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, som till exempel Nordnet och Avanza .

2 Kommentarer

Populära

Exit mobile version