Följ oss

Nyheter

Europas första Space ETF, YODA, räknar ner!

Publicerad

den

Procure SPACE UCITS ETF, ticker YODA, ger europeiska investerare den första chansen att få tillgång till den växande rymdekonomin. YODA kommer att lanseras på Londonbörsen i början av juni 2021. Dess SPACE-index är den enda certifierade rymddataprodukten som erkänns av Space Foundation.

Procure SPACE UCITS ETF, ticker YODA, ger europeiska investerare den första chansen att få tillgång till den växande rymdekonomin. YODA kommer att lanseras på Londonbörsen i början av juni 2021. Dess SPACE-index är den enda certifierade rymddataprodukten som erkänns av Space Foundation.

Index fokuserar på satellitoperatörer och hårdvara eftersom investeringar i rymdindustrin växer men kommer att erbjuda tidig inträde till rymdturism och gästfrihet eftersom kostnaderna faller för att möta efterfrågan

YODA Space ETF från Procure Innovation distribueras på HANetf-plattformen tillsammans med det växande utbudet av innovativa ETC:er och ETP:er

Europas första ETF med fokus på rymden

Europeiska investerare får chansen att få tillgång till den växande rymdekonomin genom lanseringen av Europas första Space ETF, Procure Space UCITS ETF (ticker: YODA) ’YODA’ i den senaste innovationen på HANetf-plattformen med Procure Innovation. Procure har en syster ETF i USA med tickern: UFO och är från samma team som stod bakom anmärkningsvärda tematiker inklusive världens första ETF för cybersäkerhet. YODA ETF kommer att noteras på Londonbörsen i början av juni 2021 och har passats för försäljning över hela Europa.

Lanseringen stöds med ett skräddarsytt SPACE-index – den första och enda certifierade rymddataprodukten som erkänns av rymdutforskningsorganisationen Space Foundation – med fokus på satellitoperatörer och hårdvaruproducenter. SPACE-indexet har utformats för att fånga tillväxten i rymdindustrin med fokus på rena rymdföretag samtidigt som den återspeglar den globala exponeringen på marknaden med mer än 80 länder som arbetar i rymden. Rymdindustrin är kanske den ultimata långsiktiga megatrenden.

Backtestad data visar att den uppnådde 71,38% avkastning under det senaste året (32,41% sedan starten, 31/12/2014), vilket framhöll investeringsmöjligheterna för rymdekonomi när regeringar och företag fortsätter att utöka rymdutforskningen och offentliga och privata investeringar i rymden industrin växer. Tidigare resultat är ingen garanti för framtida resultat. När du handlar med ETF är ditt kapital i riskzonen.

Rymdinfrastruktur möjliggör många tekniker som cloud computing

Robert Tull, VD för Procure Innovation och grundare av Procure Space UCITS ETF, sade: ”Vi är stolta över att lansera Europas första Space ETF,” YODA ”. Rymdinfrastruktur möjliggör många tekniker som cloud computing, 5G, IoT, blockchain och vidare. Vi är glada att ge tillgång till det växande intresset och investeringarna i rymdekonomin samt potentialen för investerare i YODA. Med tanke på intresset hos mycket framgångsrika företagare som Elon Musk, är Sir Richard Branson och Jeff Bezoz en stor indikator på den potentiella tillväxten i denna sektor.

”Kommersialiseringen av rymden, oavsett om det är att skicka ut satelliter för att möta de växande kraven på dataöverföring eller för att stödja GPS-system och väderprognoser visar hur rymdekonomin är en del av människors vardag och inte bara om utforskning av rymden.

”Att lansera den första europeiska rymd-ETF med HANetf är enormt spännande och vi är övertygade om att kraften kommer att finnas hos YODA och investerare när rymdindustrin fortsätter att växa.”

Hector McNeil, medgrundare och co-CEO på HANetf, sade: ”Vi har velat lansera en rymd-ETF under lång tid och är mycket glada att vi nu kan leverera den första i Europa med ett skräddarsytt index speciellt utformat för att fånga den spännande utvecklingen på marknaden.

”Satellitsystem och tekniker är en stor tillväxtmarknad som Uber, Deliveroo och andra visar. GPS är centralt för deras framgång, precis som satelliter är viktiga för att ge högre bandbredd och täckning inom bredband och telekom.

”Och naturligtvis kommer rymdturism och gästfrihet närmare verkligheten med blivande kunder som köar för att gå djärvt där ingen har gått tidigare när kostnaderna sjunker.”

S-Network Space Index (SPACE) spårar cirka 30+ rymdindustriföretag som satellitbaserad telekommunikation; överföring av TV- och radioinnehåll via satellit; raket- och satellittillverkning, driftsättning, drift och underhåll; tillverkning av markutrustning som används med satellitsystem; rymdteknik och hårdvara; och rymdbaserade bild- och underrättelsetjänster.

Företag i Procure SPACE UCITS ETF måste generera minst 20% av sina totala intäkter från rymdrelaterade aktiviteter eller rymdintäkter måste överstiga 500 miljoner dollar årligen. Cirka 80% av indexet efter viktning tilldelas företag som genererar minst hälften men vanligtvis alla deras intäkter från rymdaktiviteter medan de övriga 20% fördelas till företag som genererar mindre än hälften av sina intäkter från rymden.

Investeringarna fokuserar på satellitoperatörer och hårdvaruproducenter med toppinnehav inklusive Trimble Inc, Gamin Ltd, DISH Network Corp, Eutelsat Communications och SKY Perfect JSAT Holdings Inc men indexet kommer att ge tidig inträde för rymdturism- och hotellföretag eftersom kostnaderna faller för att möta kundernas efterfrågan . Cirka 71% av indexet är noterat i USA. ETF kommer att ha en TER på 0,75%

Handla YODA

kommer att handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Den börjar handlas på London Stock Exchange, och om ett par veckor kommer den även att finnas tillgänglig på Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *