Följ oss

Nyheter

Deutsche AWM lanserar Europas första ETF med exponering mot Mellanöstern inklusive Saudiarabien

Publicerad

den

Deutsche AWM lanserar Europas första ETF med exponering mot Mellanöstern inklusive Saudiarabien

Deutsche Asset & Wealth Management (Deutsche AWM) har börsnoterat Europas första ETF med exponering mot Mellanöstern och gulfstaterna, inklusive Saudiarabien.

Db x-trackers MSCI GCC Select Index UCITS ETF speglar aktiemarknaderna i gulfstaternas samarbetsråd (Gulf Cooperation Council – GCC), med 65 procents viktning till Saudiarabien. Övriga gulfstater är Bahrain, Qatar, Kuwait, Oman och Förenade Arabemiraten. ETF:en är noterad på London Stock Exchange med första handelsdag 24 februari.

”För utländska investerare har det traditionellt sett varit svårt att få tillträde till den saudiarabiska aktiemarknaden. Därför är lanseringen av en börshandlad indexfond med exponering till samtliga GCC-länder ett betydande steg framåt”, säger Manooj Mistry, Deutsche AWM:s chef för börshandlade produkter i Europa, mellanöstern och Asien.

Fonden har en årlig förvaltningsavgift3 på 0,65 procent och speglar MSCI GCC Countries ex Select Securities Index som är baserad på MSCI GCC Countries Index4 med undantag av ett fåtal aktier på grund av restriktioner för utländskt ägande.

Underliggande index är kapitalviktat och består för närvarande av 82 företag.

Deutsche AWM kan för närvarande erbjuda över sextio ETF:er med både aktie- och ränteexponering mot tillväxtmarknader och nya tillväxtmarknader (så kallade ”frontier markets”). Deutsche AWM:s utbud av tillväxtmarknads-ETF:er är skräddarsytt för att ge investerare möjlighet att rikta in sig på specifika länder, regioner och sektorer. Därför är db x-trackers MSCI GCC Select Index UCITS ETF ett viktigt tillskott till övrigt sortiment.

Enligt internationella valutafondens senaste makroprognos för Mellanöstern och Centralasien har oljeexporterande länder varit pressade av den senaste tidens nedgång i oljepriset. Men man bedömer att kapitalreserver som innehas av GCC-staterna är tillräckligt höga för att undvika aggressiva nedskärningar som skulle kunna hämma tillväxten5. GCC-staterna är en viktig handelspartner till EU och står för cirka fyra procent av EU:s totala export till länder utanför unionen. Samtidigt kan GCC-regionen också dra nytta av ökad handel med Kina och Indien och hög efterfrågan på energi från Asien.

Produkt: db x-trackers MSCI GCC Select Index UCITS ETF
ISIN: IE00BQXKVQ19
Ticker: XGLF
Användning av vinst: Återinvestering
Replikering: Indirekt
Förvaltningsavgift: 0,65 %
Valuta: USD

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.