Följ oss

Nyheter

Europas första ETF för Sports Betting och iGaming

Publicerad

den

Europas första ETF för Sports Betting and iGaming UCITS (ticker: BETZ) noteras på Londonbörsen i juni 2021. Denna ETF ger exponering för den snabbt växande globala Sports Betting - och iGaming-industrin.

Europas första ETF för Sports Betting and iGaming UCITS (ticker: BETZ) noteras på London Stock Exchange i juni 2021. Denna ETF ger exponering för den snabbt växande globala Sports Betting – och iGaming-industrin. BETZ spårar Solactive Fischer Sports Betting and iGaming Index som uppnådde en back-testad total totalavkastning på 121,17% från 29/05/20 till 10/05/21.

BETZ distribueras på HANetf-plattformen tillsammans med det växande utbudet av tematiska ETF:er och börshandlade kryptovalutor och råvaror. Denna ETF skall inte blandas samman med den amerikanska börshandlade fonden Roundhill Sports Betting & iGaming ETF som även den handlas under kortnamnet BETZ ETF.

Legaliserar sports betting

Onlinespel hade till stor del varit olagligt i USA, men de senaste lagändringarna som gjorde det möjligt för enskilda amerikanska stater att legalisera Sports Betting och iGaming (onlineaktiviteter som inkluderar poker och onlinekasinospel som blackjack, slots och fantasy sports) har varit en stor tillväxtkatalysator för marknaden. Andra tillväxtfaktorer har inkluderat en bredare social acceptans av sportspel som en underhållningsaktivitet; stöd för sportbetting från sportligor, lag och medieföretag; tekniska förbättringar som möjliggör en förbättrad onlineupplevelse; och mer generellt, mer tid på mobila enheter.

I sin rapport om aktier i mars 2021 förutspådde Goldman Sachs expanderingen av den amerikanska marknaden för sportspel och iGaming med 23 gånger, från 2,3 miljarder dollar 2020 till 53 miljarder dollar 2033. Branschen förväntas generera höga EBITDA-marginaler, enligt uppskattningar av Morgan Stanley och Draftkings. Dessa höga marginaler i kombination med relativt låga investeringar kommer också att stödja starka Free Cash Flow-generering och hög Return On Investment (ROI) för branschen.

ETF kommer att spåra Solactive Fischer Sports Betting and iGaming Index som är fokuserat på företag som genererar majoriteten av sina nuvarande och / eller förväntade intäkter via Sports Betting och iGaming. Den indexbaksprövade utvecklingen visar att den uppnådde en total nettoavkastning på 121,17% från den 29/05 till den 10/05/21. ETF kommer att ha en total kostnad på 0,69%.

Handla BETZ

Det är i dagsläget endast kommunicerat att Sports Betting and iGaming UCITS ETF (ticker: BETZ) kommer att listas på Londonbörsen. Det gör det möjligt för europeiska investerare att handla denna börshandlade fond genom en mäklare som erbjuder handel på denna marknadsplats, till exempel DEGIRO.

HANetf har emellertid noterat sina övriga ETFer på tyska Xetra och Milanobörsen efter att ha börjat med en notering i London. Om så sker även med BETZ ETF innebär det att det kommer att gå att handla denna ETF genom en svensk nätmäklare som Nordnet eller Avanza. Historiskt sett har detta skett en dryg vecka efter att den initiala listningen skett på London Stock Exchange.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.