Följ oss

Nyheter

ETFer med kinesiska A-aktier i fokus efter MSCIs negativa beslut

Publicerad

den

ETFer med kinesiska A-aktier i fokus efter MSCIs negativa beslut

ETFer med kinesiska A-aktier i fokus efter MSCIs negativa beslut. Börshandlade fonder som äger kinesiska A-aktier har kommit att bli allt mer populära, ETFer med kinesiska A-aktier i fokus efter MSCIs negativa beslut, men det finns anledning att tro att detta kan komma att ändra sig under 2015. Bland de olika börshandlade fonderna som är värda att titta på finns till exempel db X-trackers Harvest CSI 300 China A-Shares Fund (NYSEArca: ASHR), Market Vectors ChinaAMC A-Share ETF (NYSEArca: PEK), KraneShares Bosera MSCI China A ETF (NYSEArca: KBA), db X-trackers Harvest CSI 500 China-A Shares Small Cap Fund (NYSEArca: ASHS), PowerShares China A-Share Portfolio (NYSEArca: CHNA), ETF Securities ETFS-E Fund MSCI China A GO UCITS ETF och DBX FTSE CHINA 25 ETF som handlas på Nasdaq OMX Nordic.

MSCI beslutade i våras att inte omfatta de kinesiska A-aktierna i sitt MSCI Emerging Markets Index. Nu har det emellertid framkommit att indexleverantören kommer att ha de kinesiska A-aktierna på sin bevakningslista, och att de under 2015 kan komma att ingå i indexet för emerging markets.

Begränsningar för investerbarhet

Detta beslut grundar sig på feedback avseende de återstående begränsningar för investerbarhet kopplade till de QFII och RQFII kvotsystem som tagits emot från internationella institutionella investerare i ett samråd som lanserades i mars 2014 en potentiell plan för införandet av kinesiska A-aktier i MSCI China och MSCI Emerging Markets Index sade MSCI i ett uttalande.

Mer än 1,3 miljarder i globala tillgångar förvaltas utifrån MSCI Emerging Markets Index, det underliggande indexet för iShares MSCI Emerging Markets ETF (NYSEArca: EEM). EEM är den näst största tillväxtmarknads-ETFen.

På grund av den betydande storleken som de kinesiska A-aktierna har på marknaden, är det möjligt att det kommer att ske ytterligare regeländringar och andra ändringar på kort sikt, till exempel genomförandet av Shanghai/Hongkong Stock Connect-program, menar MSCI som säger att det är viktigt att fortsätta att samarbeta med internationella investerare inför det potentiella införandet av Kina A-aktier på tillväxtmarknaderna som en del av 2015 Annual Market Classification Review.

Tidigare denna månad, introducerade MSCIs konkurrent FTSE Group en indexserie som gör att marknadsaktörerna kan inkludera kinesiska A-aktier i globala index vid en tidpunkt de själva väljer.

MSCI avstog också från att ge Sydkorea och Taiwan status av utvecklade marknader. Egypten kommer också att behålla sin beteckning emerging market, och undvek därmed en degradering till frontier market.

DBX FTSE CHINA 25 ETF

DBX FTSE CHINA 25 ETF

Källa Stockletter.se

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.