Följ oss

Nyheter

ETF-leverantör lanserar fond för digitala tillgångar och blockchain

Publicerad

den

Ny strategi är utformad för att leverera "pure-play" exponering för företag på snabbväxande marknad. ETF-leverantören HANetf har slagit sig ihop med ETC Group för att lansera en dedikerad ETF riktad mot den snabbt växande marknaden för digitala tillgångar och blockchain.

Ny strategi är utformad för att leverera ”pure-play” exponering för företag på snabbväxande marknad. ETF-leverantören HANetf har slagit sig ihop med ETC Group för att lansera en dedikerad ETF riktad mot den snabbt växande marknaden för digitala tillgångar och blockchain.

Den nya ETC Group Digital Assets & Blockchain Equity Ucits ETF (KOIN) kommer att investera i aktier kopplade till blockchain-teknologier, inklusive cryptocurrency mining, blockchain-teknologi eller cryptocurrency trading and exchanges.

Grupperna bakom fonden sa att blockkedjan har potential att lägga till mer än 1,37 miljarder dollar till den globala ekonomin år 2030, vilket ger en bas för långsiktiga investeringsmöjligheter. De tillade att lanseringen också skulle ge indirekt exponering mot digitala tillgångar genom en effektiv, likvid och kostnadseffektiv ETF-struktur.

Forskning från ETC Group visar att indexet bakom ETF har en korrelation på 0,7 till bitcoin, medan fonden också kan användas som ett sätt att diversifiera kryptoinvesteringar eftersom de flesta företag som ingår i indexet har diversifierat affärer över hela utbudet av kryptotillgångar och aktiviteter förknippade med dem.

KOIN ETF, spårar Solactive ETC Group Digital Assets och Blockchain Equity-index och har en total kostnadskvot på 0,60 %. Det markerar den första tematiska ETF som lanserades av teamet på ETC Group.

Bradley Duke, VD för ETC Group, sa: ”Digitala tillgångar och blockchain har börjat finnas kvar i nästan alla sektorer och branscher över hela världen. Tack vare dess säkra data, transparens och effektivitet, förvandlar blockkedjor och distribuerade ledger-teknologier en mängd olika branscher, från bank och finansiella tjänster, till hälsovård och life science.

Handla KOIN ETF

ETC Group Digital Assets & Blockchain Equity Ucits ETF (KOIN) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.