Följ oss

Nyheter

ETF för sociala medier trendar

Publicerad

den

ETF för sociala medier trendar

ETF för sociala medier trendar. Det har varit ett par intensiva veckor för dem som investerar i sociala medier, och då också den börshandlade fond som heter Global X Social Media Index ETF (NasdaqGM: SOCL), som investerar i denna typ av företag. Det är en ETF för sociala medier trendar.

Först ut med sin rapport var Twitter (NasdaqGS: TWTR). Den stora frågan var om bolaget kunde fortsätta öka sin användarbas. Framtida tillväxt och annonsintäkter var de stora frågorna som investerarna hade. Rapporten togs emellertid inte emot väl och Twitter handlas just nu på all-time-low eftersom bolaget inte uppnådde sina prognoser.

Facebook (NasdaqGS: FB) gjorde vad bolaget brukar, nämligen både levererade och överträffade prognoserna. 57 cent per aktie i resultat var långt över prognosen på 44 cent per aktie. Samma sak gäller omsättningen, den kom in på 5 382 miljoner, medan prognosen låg på 5 234 MUSD.

LinkedIns intäkter ökade med 35 procent jämfört med förra året och steg till 860 MUSD, en bit ver prognosen på 828 MUSD vilket gav ett resultat per aktie om 74 cent, att jämföra med de 57 cent per aktie som redovisades förra året.

LinkedIns ledning tror på en fortsatt uppgång, och spår intäkter om 890 MUSD under det andra kvartalet 2016. Det är framförallt Kina som har bidragit med nya användare till LinkedIn. En ökad tillväxt har varit en prioritet i Kina säger LinkedIn, men nu skall bolaget investera kraftigt för att engagera dessa användare.

Investerare kan placera i sociala medier genom en ETF, den breda Global X Social Media Index ETF (NasdaqGM: SOCL), som spårar Solactive Social Media Total Return Index. SOCLs portfölj innehåller Facebook (12,4 procent), LinkedIn (6,6 procent), Twitter (2,9 procent) och Pandora Media (2,4 procent). Denna ETF blir således en vinnare när sociala medier trendar på börsen.

Geografiskt har SOCL en fördelning på Kina (30 procent), Japan (12,8 procent), Ryssland (10,2 procent), Taiwan (1,3 procent) och Tyskland (0,8 procent). Övriga stora innehav, utöver de ovan nämnda är till exempel Tencent Holdings 12,1 %, Yandex 6,9 % och Mail.Ru Group 4,7%.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.