Nyheter

ETC Groups grundare säger att bitcoin återuppstår

Publicerad

den

ETC Groups grundare och Chief Strategy Officer Bradley Duke pratar med Thomas Warner från Proactive om ett dramatiskt rally i bitcoin-priserna och hur bitcoin återuppstår och vad det betyder för krypto mer allmänt.

Duke framhåller att bitcoin-priserna har stigit med nästan 30 procent på bara två veckor, och överträffat traditionella marknader som NASDAQ och S&P 500, som har sjunkit med ungefär 4 procent under samma period. Denna avvikelse från traditionella marknader tillskrivs en förnyad entusiasm för bitcoin, underblåst av förväntan på USAs godkännande av Blackrocks Bitcoin ETF och en ökning av geopolitiska spänningar som har sett kapitalflödet från aktiemarknaderna till andra former av tillgångar.

ETC Groups Bitcoin ETP, BTCE, rapporterade inflöden av 4 500 bitcoin i oktober, motsvarande cirka 154 miljoner dollar av nya tillgångar under förvaltning. Han noterar också att bitcoin-dominansen har stigit till 54 procent, ett förhållande som inte har setts sedan april 2021, vilket indikerar dess växande acceptans som en tillgång.

Med Bitcoins pris som visar motståndskraft runt 34 400 dollar, kommer de kommande månaderna att vara avgörande för att bedöma dess uthålliga marknadssentiment.

Duke avslutar med att säga att det känns för honom att den nya prisnivån ”är mer än bara en dagslända” med folk som till och med köper de små dipparna.

Handla BTCE ETC

ETC Group Physical Bitcoin (BTCE ETC) är en börsnoterad kryptovaluta som handlas på Euronext Paris och tyska XETRA.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version