Nyheter

ETC Group samarbetar med MSCI för att lansera kryptokorg ETP

Publicerad

den

ETC Group kommer att lansera den första kryptobörshandlade produkten (ETP) som spårar ett MSCI-index, en kryptokorg ETP. ETC Group MSCI Digital Assets Select 20 ETP kommer att listas på Deutsche Boerse i april.

Genom att spåra MSCI Global Digital Assets Select Top 20 Capped-index, kommer denna ETP att erbjuda exponering mot de 20 bästa digitala tillgångarna inklusive bitcoin och ethereum rankade efter börsvärde.

Varje kryptovaluta som ingår i indexet är begränsad till 30 procent medan stablecoins, sekretess-tokens och meme-mynt är uteslutna från universum. ETPen är fysiskt uppbackad med varje mynt som deponeras i kylförvaring.

Bradley Duke, grundare och co-VD, sa: ”Denna produkt signalerar utvecklingen av ETC Groups produktutbud från enstaka tillgångsprodukter till produkter som tillhandahåller investeringshanteringslösningar.”

Stephane Mattatia, chef för tematiska index på MSCI, tillade: ”Det digitala tillgångarnas ekosystem utvecklas snabbt och investerarnas efterfrågan på tillgång till denna nya tillgångsklass växer.

”Våra index är utvecklade med ett systematiskt och processorienterat tillvägagångssätt för att hjälpa globala investerare att få insyn i denna störande trend och göra det möjligt för dem att fatta bättre investeringsbeslut.”

Kryptovalutor har fått en stark start på 2023 med bitcoin upp 64 procent till 27 277 dollar, den 28 mars.

I december förra året stängde ETC Group fyra krypto-ETPer på grund av låg efterfrågan.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version