Följ oss

Nyheter

ETC Group listar Bitcoin & Ethereum ETC på Euronext i Paris och Amsterdam

Publicerad

den

ETC Group listar sina Bitcoin & Ethereum ETC på Euronext i Paris och Amsterdam. Det innebär att det går att få exponering mot Bitcoin och Ether genom dessa börser från och med den 1 juni 2021 genom ETC Groups börshandlade produkter (ETP). ETP:erna är 100 procent säkerställda och kan lösas in mot de underliggande kryptovalutorna

ETC Group listar sina Bitcoin & Ethereum ETC på Euronext i Paris och Amsterdam. Det innebär att det går att få exponering mot Bitcoin och Ether genom dessa börser från och med den 1 juni 2021 genom ETC Groups börshandlade produkter (ETP). ETP:erna är 100 procent säkerställda och kan lösas in mot de underliggande kryptovalutorna

BTCE och ZETH är de första kryptovalutaprodukterna (ETP) på Euronext

BTCE och ZETH är de mest likvida ETP:erna för Bitcoin och Ethereum i Q1, 2021 och har omsatt 5,4 miljarder dollar respektive 297 miljoner dollar sedan de lanserades på Deutsche Börse.

ETC Group tillkännager att de noterar sina marknadsledande ETC:er – BTCetc –ETC Group Physical Bitcoin (ticker BTCE) ’BTCE’ och ETHetc – ETC Group Physical Ethereum (ticker: ZETH) ’ZETH’ på Euronext Paris i EUR och på Euronext Amsterdam i USD den 1 juni 2021. ETC:erna emitteras i Tyskland av ETC Group och marknadsförs och distribueras av HANetf. Båda produkterna har varit marknadsledande när det gäller handelsvolymer och tillgångar under förvaltning (AuM) sedan de lanserades på Deutsche Börse.

De noteringarna av ETC Groups flaggskeppsprodukter svarar på fortsatt hög efterfrågan på fysiskt stödda krypto-ETP:er, särskilt av europeiska finansinstitut som alltmer söker diversifiering genom exponering för de mest populära digitala tillgångarna. BTCE och ZETH är bland de första kryptobaserade ETP:erna som listas på Euronexts börser.

BTCetc -ETC Group Physical Bitcoin är för närvarande Europas mest omsatta fysiska Bitcoin ETC under Q1, 20213, som lanserades på XETRA i juni 2020 och SIX Swiss Exchange i januari 2021. Produkten har sett tillgångar under förvaltning växa till över 1 miljard dollar på bara sju månader4 , och har varit den bästa börshandlade produkten (ETP) för inflöden, daglig omsättning och spread mellan totalt åtta Bitcoin ETP: er under Q1 2021 i Europa5.

Bradley Duke, VD för ETC Group kommenterar:

“Framgången för BTCetc -ETC Group Physical Bitcoin och ETHetc – ETC Group Physical Ethereum beror på teamets engagemang och fokus på kundcentrerad innovation inom produktutveckling. Även om ETC Groups noteringar i Tyskland och Schweiz är öppna för såväl internationella som lokala investeringar, inser vi fördelarna med notering på fler börser för att göra det lättare för lokala investerare att få tillgång till säkra, reglerade digitala tillgångsstödda värdepapper. Dessa senaste listor i Paris och Amsterdam, båda viktiga finansiella nav i Europa, ökar tillgängligheten och enkel åtkomst till våra ETC-produkter för ett större antal institutionella investerare. ”

Bland sina andra produkter har ETC Groups Physical Ethereum ETC ’ZETH’ sett sina tillgångar under förvaltning (AuM) överstiga 100 miljoner USD på under tre månader sedan den första lanseringen på Deutsche Börses XETRA-plattform i mars 2021. ETC Groups Physical Litecoin ETC noterades först på XETRA i april 2021.

ETC Groups kryptovaluta-ETC:erna ger investerare flera fördelar jämfört med att investera direkt i kryptovalutorna de spårar. Handlas på reglerade marknader kan investerare köpa och sälja ETC:er på samma sätt som de skulle när de handlade med vanliga aktier, med samma reglerande skydd. Kryptovalutorna är 100 procent fysiskt uppbackade.

Var och hur kan ELTC handlas?

ETC Group Physical Litecoin ETC (Ticker: ELTC) handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i ETC Group Physical Litecoin ETC (Ticker: ELTC) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Var och hur kan ZETH handlas?

ETC Group Physical Ethereum ETP (ZETH) handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i ETC Group Physical Ethereum ETP (ZETH) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Var och hur kan BTCetc handlas?

BTCE handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.