Följ oss

Nyheter

ETC Group lanserar Bitcoin Cash ETP

Publicerad

den

ETC Group lanserar Bitcoin Cash ETP för att tillgodose professionell investerares efterfrågan på digitala tillgångsprodukter. ETC Group

ETC Group lanserar Bitcoin Cash ETP för att tillgodose professionell investerares efterfrågan på digitala tillgångsprodukter. ETC Group, specialistleverantör för innovativa, digitala tillgångsbaserade skuldebrev, meddelar att de lanserar en Bitcoin Cash Exchange Traded Product (ETP) på Deutsche Börse XETRA, tillgänglig för handel från 21 september 2021.

Med 1,95% TER syftar den nya kryptoprodukten, kallad BCHetc – ETC Group Physical Bitcoin Cash (ticker: BTCH) till att vara den billigaste Bitcoin Cash -produkten som finns tillgänglig för närvarande, samtidigt som den drar nytta av hög kvalitet, institutionell kvalitet och vårdnad, och 100 % fysiskt uppbackade funktioner som matchar ETC Groups andra ETC -värdepapper. XETRA-noteringen är producerad som svar på en stark efterfrågan från institutionella investerare och ger BTCH inom särskilt lätt räckhåll för investerare i Tyskland, som nu har några av de mest kryptovänliga skattelagarna på fastlandet i Europa.

Bitcoin Cash (BTCH) började som en gaffel för den ursprungliga kryptovalutan, Bitcoin, och har under de kommande åren sett den globala köpmanvändningen som ett gränsöverskridande betalningsprotokoll som lovar billiga, snabba transaktioner, med all säkerhet, transparens och manipuleringssäker fördelarna med en världsledande blockchain. I oktober 2020 valdes Bitcoin Cash med endast tre andra kryptovalutor för att utgöra ryggraden i betaltjänsterna Venmo och Paypals kryptostrategier, vilket placerade Bitcoin Cash inom räckhåll för miljontals nya användare i USA och över hela världen.

Europeiska professionella investerare föredrar att handla Bitcoin Cash via en ETP och denna notering på XETRA är särskilt relevant för europeiska investerare eftersom de nu kan få exponering mot Bitcoin Cash med den likviditet och säkerhet som följer med handel med en institutionell produkt på Europas största ETF-handel plats.

Då BTCH är ett fysiskt uppbackat certifikat som är godkänd och utfärdad i Tyskland behöver investerare inte ta itu med de tekniska utmaningarna att själva köpa och lagra digitala tillgångar via kryptobörser eller hantering av kryptografiska nycklar. BTCH ETP är fullt fungerande med Bitcoin Cash och marknadsförs och distribueras över Europa av HANetf, tillsammans med ETC Groups befintliga fysiska ETP baserade på Bitcoin, Ethereum och Litecoin.

Bradley Duke, VD för ETC Group sa: ”Efter den framgångsrika lanseringen av våra Bitcoin, Ethereum och Litecoin ETC, som nu är de mest omsatta produkterna i sitt slag i Europa, har vi sett en stark efterfrågan från investerare på en Bitcoin Cash-produkt. Vi förväntar oss att BCHetc – ETC Group Physical Bitcoin Cash kommer att visa sig vara populärt bland professionella investerare som vill ha ett renare, enklare och säkrare sätt att få exponering för det blomstrande investeringsuniversumet för digitala tillgångar. ”

Hector McNeil, medgrundare och med-VD på HANetf, säger att ”ETC Group har etablerat sig som marknadsledande när det gäller att erbjuda investeringsprodukter fokuserade på kryptotillgångar. ETC Group har utökat sin närvaro på marknaden med noteringen av den nya kryptoprodukten, BCHetc – ETC Group Physical Bitcoin Cash. ETC Group bygger produkter som följer de komplexa och krävande standarderna för den institutionella investeraren och BCHetc – ETC Group Physical Bitcoin Cash kommer att ge investerare ett annat säkert sätt att få exponering för kryptoprodukter. BTCH följer de enormt framgångsrika lanseringarna av BTCetc – ETC Group Physical Bitcoin, ETHetc -ETC Groups Physical Ethereum och LTCetc – ETC Group Physical Litecoin. ”

Handla BTCH ETP

Bitcoin Cash (BTCH) är en europeisk börshandlad kryptovaluta som handlas på tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Static - White - 1024x768

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *