Följ oss

Nyheter

EN4C ETF en bred satsning på råvarumarknaden

Publicerad

den

L&G Multi Strategy Enhanced Commodities UCITS ETF (EN4C ETF) syftar till att spåra resultatet för Barclays Backwardation Tilt Multi-Strategy Capped Total Return Index ("Indexet").

L&G Multi Strategy Enhanced Commodities UCITS ETF (EN4C ETF) syftar till att spåra resultatet för Barclays Backwardation Tilt Multi-Strategy Capped Total Return Index (”Indexet”).

Beskrivning av L&G Multi-Strategy Enhanced Commodities UCITS ETF

L&G Multi-Strategy Enhanced Commodities UCITS ETF investerar i en råvarukorg som ger bred tillgång till olika råvaror. Det är en så kallad multi-strategifond, en smart råvaru-ETF.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. L&G Multi-Strategy Enhanced Commodities UCITS ETF är en stor ETF med tillgångar på 442 miljoner GBP under förvaltning. EN4C ETF är yngre än 1 år och har hemvist i Irland.

Ögonblicksbild av fonden

Bred råvaruexponering. Korg med råvaruterminer med dynamiskt bestämda utgångsdatum

Diversifiering. Råvaror är en distinkt tillgångsklass med avkastning som i stort sett är oberoende av aktie- och obligationsavkastning

Inflationssäkring. Råvaruindex tenderar att gynnas av stigande inflation

Barclays Backwardation Tilt Multi-Strategy Capped Total Return

Indexet ger en bred exponering mot råvaror via en diversifierad korg av råvaruterminer med olika utgångsdatum på upp till 1 år, och väljer specifika kontrakt baserat på formen på terminskurvan eller andra idiosynkratiska egenskaper.

Indexet ger en avkastning som motsvarar en helt ”säkerhetsskyddad” investering i en diversifierad portfölj av ”terminskontrakt” för råvaror inom följande sektorer:

(1) Energi;

(2) Industriella metaller;

(3) Ädelmetaller;

(4) Jordbruk; och

(5) boskap.

Indexavkastningen består av: (

1) ”spot”-avkastningen som återspeglar de dagliga förändringarna i priserna på råvaruterminskontrakten;

(2) den ”rullande” avkastningen som är förknippad med att periodiskt sälja terminskontrakt som närmar sig utgångsdatum med senare daterade motsvarigheter för att upprätthålla exponeringen mot råvaruterminerna på en löpande basis; och

(3) ”säkerhetsavkastningen” som återspeglar den ränta som en råvaruinvesterare skulle tjäna om de sätter in pengarna som de behöver för att reglera kontraktet vid det framtida leveransdatumet hos en bank (för säker förvaring).

Handla EN4C ETF

L&G Multi-Strategy Enhanced Commodities UCITS ETF (EN4C ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBPENCG
Borsa ItalianaEURENCO
London Stock ExchangeGBXENCG
London Stock ExchangeUSDENCO
SIX Swiss ExchangeCHFENCO
XETRAEUREN4C

Största innehav

RåvaraVikt %
Naturgas19.2
Crude Oil12.3
Brent Crude10.3
Guld6.4
Sojabönsolja6.3
Socker5.2
Gas Oil4.1
Unleaded Gasoline3.4
Heating Oil3.2
Bomull3.1

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.