Följ oss

Nyheter

En titt på råvaruhandel

Publicerad

den

Vi tar i denna artikel en titt på råvaruhandel och på ett av de sätt som det går att handla med råvaror, med hjälp av så kallade CFD-kontrakt.

Normalt sett skriver vi mest om råvaror på vår systersajt, Råvarumarknaden.se, men i detta fall gör vi ett undantag. Vi tar i denna artikel en titt på råvaruhandel och på ett av de sätt som det går att handla med råvaror, med hjälp av så kallade CFD-kontrakt.

CFD-handel är ett derivatinstrument och det är en förkortning för ”Contract for Difference.” CFD är intressanta för handlare som vill öka mängden och kvaliteten på sina investeringar avsevärt. CFD:er gör det möjligt för handlare att genomföra transaktioner med sannolikheten för att priset på ett finansiellt instrument stiger eller sjunker. Vinsten bestäms av skillnaden mellan det pris som instrumentet köptes för och det pris det såldes för.

Råvaror

De flesta mäklare möjliggör investeringar i en omfattande lista över ädelmetaller (guld, silver, platina, etc.), jordbruksprodukter (vete, majs, kaffe, bomull, socker etc.) och energiprodukter (olja, naturgas, etc.).

Med tillgång till denna marknad genom olika handelsplattformarär det möjligt att handla dessa råvaror och dra nytta av hävstång upp till 30: 1 på dina investeringar, så att du kan handla med värden upp till 30 gånger värdet på ditt konto.

Vad betyder råvaruhandel?

Termen för Forex-handel: Råvara definieras som ”en vara som kan bytas ut mot en annan vara av samma typ.” Därför avser handel med råvaror köp och försäljning av dessa varor runt om i världen.

Många investerare på globala marknader tenderar att handla råvaror med CFD för olika råvaror eftersom det gör det möjligt att göra vinst på pågående verksamhet med både högre och lägre priser.

Eftersom CFD-handel är en form av marginalhandel bör den ursprungliga kvoten vara lägre än vad det gäller för grundläggande råvaruköp, men det finns en exponering för risken för fullständig rörelse.

De mest värdefulla råvarorna kan kategoriseras i fyra kategorier:

• Ädelmetaller

• Jordbruk

• Energi

• Odlade varor

Medan ädelmetaller och energiråvaror är vanliga, inkluderar jordbruk grödor som vete, och odlade råvaror avser kaffe, socker och kakao. Guld, silver och råolja anses vara de mest kända och mest omsatta råvarorna genom CFD. Kaffe brukar anses vara den fjärde mest omsatta råvaran, men det varierar litet över tid.

Många faktorer påverkar råvaror, till exempel ’produktioner’, som är viktiga faktorer i prisfluktuationen, med säsongsförändringar som påverkar grödans värde. Men den mest inflytelserika faktorn är erbjudande och efterfrågan.

Lagringskapacitet, särskilt med energiråvaror, anses vara den viktigaste faktorn som kan påverka dessa råvarors priser.

Fördelar med att handla råvaror

• Smal spread (fast-variabel-ICN) samt konkurrenskraftiga priser utan provision eller dolda avgifter

• Möjlighet att dra nytta av stigande och minskade råvarupriser

• Kontrollera volymen av vinst och förlust genom take-profit och stop-loss-service

• Möjlighet att dra nytta av internationella politiska förhållanden

• Marknaden är öppen 24/5, söndag 22:00 GMT – fredag 21:00 GMT

Handla råvaror hos CMC Markets

CMC Markets är ett globalt företag med en handelsplattform för onlinetrading av finansiella derivatinstrument, i huvudsak handel med CFD:er på aktier, index, råvaror, ETF, valutor och kryptovalutor. Till CMC Markets.

Handla råvaror hos AvaTrade

AvaTrade är en valutahandels- och contract for difference-mäklare med säte i Dublin, Irland. Genom dess handelsplattformar och mobilappar, erbjuder företaget handel på många olika marknader, inklusive valutor, råvaror, aktieindex, aktier, börshandlade fonder, bitcoin samt obligationer. Till AvaTrade .

Handla råvaror hos IG

Även IG erbjuder emellertid handel med råvaror. Till IGs hemsida.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.