Följ oss

Nyheter

En titt på Global X Cybersecurity ETF (BUG)

Publicerad

den

En titt på Global X Cybersecurity ETF (BUG ETF)

ETF Trends VD Tom Lydon diskuterade Global X Cybersecurity ETF (BUG ETF) i ”ETF of the Week” podcast med Chuck Jaffe på MoneyLife Show.

BUG ETF strävar efter att investera i företag som potentiellt kan dra nytta av den ökade antagandet av cybersäkerhetsteknik. Till exempel de vars huvudsakliga verksamhet är utveckling och hantering av säkerhetsprotokoll som förhindrar intrång. Även sådana företag som hindrar attacker till system, nätverk, applikationer, datorer och mobila enheter. Cybersecurity-aktier har ökat efter en högnivåattack på breda amerikanska federala system.

Så vad sägs om det massiva cyberhacket? Misstänkta ryska hackare bröt sig in i system från en amerikansk internetleverantör som en del av en cyber-spionagekampanj. Säkerhetsöverträdelsen kapade nätverkshanteringsprogramvara tillverkad av SolarWinds Corp. Den gav för att få tillgång till ett brett spektrum av amerikanska myndigheter, är en av de största som någonsin upptäckts.

Sagan började när SolarWinds avslöjade sin oavsiktliga roll i centrum för det globala hacket. Företaget varnade för att upp till 18 000 användare av sin Orion-programvara hämtade en komprometterad uppdatering med skadlig kod planterad av angripare. Minst 200 organisationer, inklusive några avdelningar på kabinettnivå, komprometterades.

Ett stort hack

Hackarna tros ha samlat in information om de amerikanska avdelningarna för försvar, stat och inrikes säkerhet. Detta tillsammans med mindre uppmärksammade organisationer, såsom Cox Communications och den lokala regeringen i Pima County, Arizona. Preliminära resultat tyder på att ingen sekretessbelagd information komprometteras. Skadans fulla omfattning kommer inte att vara känd på månader, om inte år.

Det misstänks vara en del av en bredare cyberspionagekampanj som kunde ha pågått i flera år. Attacken har belyst behovet av att stärka vårt cyberförsvar, och utgifterna för dessa produkter och tjänster kommer sannolikt att öka avsevärt.

Denna cyberattack belyser behovet av ökad cybersäkerhet. Brottet kommer sannolikt att leda till förhöjda utgifter för säkerhet – en kraftfull och långsiktig efterfrågan medvind för sektorn.

Hacket kan vara en tipppunkt som hjälper till att driva förändringar i statlig politik, efterlevnad och affärssvar, vilket höjer cybersäkerheten till en social risk. Detta resulterar i ökade investeringsnivåer när statlig finansiering, efterlevnadsåtgärder och säkerhetsinvesteringar blir en större kontaktpunkt över längre tid.

Cybersäkerhet har redan varit i rampljuset eftersom Coronavirus driver mer på att arbeta hemma. Den ökade övergången till att arbeta hemma kan öka efterfrågan på personlig cybersäkerhet och nätverkssäkerhet.

Ökad digital arbetsexponering har gjort många företag (och deras avlägsna anställda) mer mottagliga för cyberattacker. Eftersom fler företag vill göra sakernas internet till kärnan i sina intäktsgenereringsmodeller, lämnar det system mer benägna för hackare om rätta cybersäkerhetsåtgärder inte finns på plats.

Lyssna på hela podcast-avsnittet om BUG ETF

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.