Följ oss

Nyheter

En ny ETF med namnet FOMO riktar sig mot allt från SPAC till volatilitet

Publicerad

den

En ny ETF med namnet FOMO riktar sig mot allt från SPAC till volatilitet

En ny ETF vill utnyttja rädslan att missa bland investerare som desperat jagar allt-rallyet. En ansökan hos U.S. Securities and Exchange Commission försöker emittenten till den börshandlade fonden FOMO, uppkallad efter den berömda förkortningen som är associerad med otaliga bubblor och marknadsmanier.

Denna ETF från Collaborative Investment Series Trust har för avsikt att investera i ”värdepapper som återspeglar nuvarande eller framväxande trender”, enligt ett registreringsutlåtande. Fonden, som har anlitat Connecticut-baserade Tuttle Tactical Management LLC som rådgivare, kommer att välja sina innehav baserat på en ”proprietär taktisk modell”, säger ansökan.

Den aktivt förvaltade FOMO kommer att rikta in sig på allt från aktier på både utvecklade och tillväxtmarknader till SPAC, andra ETF:er, derivat, volatilitetsprodukter och både hävstångs- och inversfonder. Ansökan noterar att dess taktiska tillvägagångssätt och frekventa handel kan resultera i en ”hög portföljomsättningshastighet.”

Ganska oundviklig

”Denna ETF var ganska oundviklig med tanke på den marknad vi befinner oss på och har en av de längsta” risker ”som jag har sett i ett prospekt på länge”, säger Eric Balchunas, ETF-analytiker för Bloomberg Intelligence. Men ”det kan helt enkelt ha för mycket på gång för att få en breakout.”

Om det kommer till marknaden kommer FOMO att vara den senaste i en serie ETF:er som tilltalar den bortfallna riskaptiten som går över tillgångar. Den börshandlade fonden VanEck Vectors Social Sentiment (ticker BUZZ), som syftar till att köpa de aktier som är mest älskade av investerare online, hade en av de starkaste debuten på rekord förra veckan efter att den marknadsfördes av Barstool Sports Inc. grundare Dave Portnoy.

Om FOMO låter lite riskabelt planerar också Collaborative Investment något som kan fungera som en hedge. Samma ansökan täcker Fat Tail Risk ETF, som kommer att sträcka sig över ett lika brett antal tillgångar, men fokuserar på guld, volatilitet och statsobligationer.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *