Följ oss

Nyheter

En hybrid börshandlad guldfond lanserades i veckan

Publicerad

den

I förra veckan rullade USCF ut en första i sitt slag guld-ETF som rådgivits av SummerHaven Investment Management. GLDX är en hybrid börshandlad guldfond s

I förra veckan rullade USCF ut en första i sitt slag guld-ETF som rådgivits av SummerHaven Investment Management. GLDX är en hybrid börshandlad guldfond som kan investera i guldterminer och -optioner såväl som fysiskt guld.

USCF Gold Strategy Plus Income Fund (GLDX) erbjuder investerare exponering mot guldpriset utöver inkomst från försäljning av köpoptioner och en aktivt förvaltad säkerhetsportfölj.

GLDX kommer med ett kostnadsförhållande på 0,45 % och listas på NYSEArca.

Utöver en allokering till fysiskt guld på upp till 20 % kan fondens portfölj innehålla guldwarranter, terminer, optionskontrakt och andra derivatinstrument. GLDX:s tillvägagångssätt inkluderar en covered call strategi med guldoptioner, som kommer att generera premieintäkter, står det i prospektet.

Fondens struktur använder också ett helägt dotterbolag på Caymanöarna.

Enligt SummerHaven Managing Partner Kurt Nelson kommer säkerhetsportföljen att hanteras aktivt och inkludera statspapper med olika löptid med avsikten att ytterligare öka GLDX:s intäkter.

Han noterar att GLDX kan vara en ersättning eller ett komplement till en fond som SPDR Gold Trust (GLD), som tar ut 0,40% men erbjuder endast exponering mot fysiskt guld utan potential för inkomst.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *