Följ oss

Nyheter

En helt ny marknad för börshandlade fonder

Publicerad

den

En helt ny marknad för börshandlade fonder

Några stora USA-baserade emittenter av börshandlade fonder är ute efter att öka sin marknad och förväntas lista några välkända ETFer i Sydkorea, Asiens fjärde största ekonomi, ett land som kan bli en helt ny marknad för börshandlade fonder

The Korea Exchange sade på måndagen att det kommer att försöka locka utländska börshandlade fonder (ETFer) till den lokala aktiemarknaden för att möta den ökade efterfrågan på utländska direktinvesteringar av lokalbefolkningen rapporterar Korea Times. Välkända amerikanska ETF: er som kan anges i Sydkorea inkluderar SPDR Gold Shares (NYSEArca: GLD) och iShares Silver Trust (NYSEArca: SLV), enligt rapporten. De amerikanska ETF-emittenterna kan också komma att lista flera olika typer av börshandlade fonder som replikerar utvecklingen av utländska valutor och statspapper, till exempel kinesiska yuanen och japanska yen, på den lokala börsen i Sydkorea.

Mexiko förra året, Sydkorea i år

Att amerikanska ETF-emittenter noterar produkter i andra länder är inget nytt. WisdomTree (NasdaqGS: WETF), den femte största amerikanska sponsorn av börshandlade fonder, har en betydande närvaro i Latinamerika, bland andra regioner. Under 2014 godkände La Comisión Nacional del Sistema de Ahorro para el Retiro (CONSAR) sex av WisdomTrees ETFer för försäljning till pensionsstiftelser i Mexiko. Sedan lanseringen av den sydkoreanska ETF-marknaden 2002 har den lockat till sig investerare som söker säkrare investeringsinstrument. Vid utgången av september 2015 uppgick det förvaltade kapitalet i börshandlade fonder i Sydkorea till skyhöga 20,7 biljoner won (17,5 miljarder USD) och landet bedöms vara en helt ny marknad för börshandlade fonder.

Rekordhöga mändger kapital placeras i ETFer/ETPer

Under de första åtta månaderna 2015 noteras en rekordnivå av nya tillgångar som söker sig till den globala ETF/ETP-marknaden.


 Nettoinflödena uppgick till 219,7 biljoner USD, en ökning med 16 procent jämfört med samma period 2014.
 I USA noterades nettoinflöden om 127,5 biljoner USD, en ökning om 19 procent jämfört med samma period 2014.
 I Europa ligger nettoinflödena på 59,7 biljoner USD, en ökning med 17 procent jämfört med samma period 2014.
 I Japan ligger nettoinflödena på 28,9 biljoner USD, en ökning med 74 procent jämfört med samma period 2014.

Samtliga data kommer från analysföretaget ETFGI.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *