Följ oss

Nyheter

En börshandlad fond med fokus på indisk konsumtion

Publicerad

den

En börshandlad fond med fokus på indisk konsumtion

Den nya ETF-leverantören QNB Global Funds ICAV har under februari 2017 lanserat en ETF med fokus på indisk konsumtion på Xetra, QNB ZyFin India Consumption UCITS ETF. Denna börshandlade fond ger placerarna en exponering mot aktier i indiska konsumtionsrelaterade företag. Detta är den första börshandlade fonden som ger investerare möjlighet att fokusera på indisk konsumtion. Denna ETF med fokus på Indien har varit föremål för handel på Xetra och Börse Frankfurt sedan måndagen den 13 februari.

Namn: QNB ZyFin India Consumption UCITS ETF
Tillgångsslag: aktieindex ETF
ISIN: IE00BD3GLV34
Förvaltningskostnad: 0.99 procent
Utdelningspolicy: ackumulerande
Referensindex: ZyFin India Consumption Index

QNB ZyFin India Consumption UCITS ETF gör det för första gången möjligt för enskilda placerare att investera i en korg av indiska företag som antingen direkt eller indirekt deltar i utvecklingen av konsumtionsorienterad efterfrågan i Indien. Referensindexet är uttryckt i US-dollar och omfattar 30 företag från bilindustrin och hälsa och hushåll, mat och dryck samt tjänstesektorn. Kriteriet för att få ingå i ZyFin India Consumption Index styrs av likviditet och free float. Inget företag tillåts att ha en vikt på mer än fyra (4) procent, och ingen enskild sektor mer än 20 procent.

Produktutbudet i Deutsche Börses ETF segment består för närvarande totalt 1 134 börshandlade fonder. Detta, tillsammans med en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 15 miljarder €, gör Xetra till Europas ledande mötesplats för ETF handel.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.