Nyheter

EMQQ ETF når 200 miljoner USD i förvaltad volym

Publicerad

den

Emerging Markets Internet and Ecommerce UCITS ETF var den första ETF som noterades på HANetfs white label-plattform i oktober 2018. HANetf kunde meddela att EMQQ ETF når 200 miljoner USD AUM i december 2020. EMQQ vann nyligen ”Best Specialist ETFi Investment Week’s Specialist Investment Awards 2020.

Hector McNeil, Co-CEO för HANetf sa att ”HANetf har haft ett fantastiskt år hittills och det är inte klart än. Vi listade vår första ETF, EMQQ, för drygt två år sedan och utmärkelsen från Investment Week är en massiv validering av EMQQ som en verkligt unik ETF. Domarna valde EMQQ på grund av det fascinerande temat för e-handel med nya marknader i kombination med goda principer kring metoden. EMQQ har haft en fenomenal tillväxt i år på över 70% och är fortfarande den bästa EM ETF i kategorin. ”

EMQQ ETF är en av de mest populära ETFerna hos Nordnet under 2020. Vi saknar data från Avanza men bedömer att denna börshandlade fond bör vara populär även hos denna nätmäklare.

Emerging Markets Internet and Ecommerce UCITS ETF (EMQQ) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version