Nyheter

ELFA ETF de 50 största hållbara företagen baserade i euroområdet

Publicerad

den

Deka EURO STOXX 50® ESG UCITS ETF (ELFA ETF) med ISIN nummer DE000ETFL466, är en UCITS IV-kompatibel börshandlad fond som är registrerad i Tyskland och spårar EURO STOXX 50® ESG Index. Indexet innehåller aktier i de 50 största hållbara företagen baserade i euroområdet. För val av indexbeståndsdelar utvärderas företag utifrån miljö-, sociala eller styrningskriterier (ESG-kriterier).

Deka EURO STOXX 50 (thesaurierend) UCITS ETF investerar i aktier med fokus på Europa. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna kvartalsvis.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (full replikering). Deka EURO STOXX 50 (thesaurierend) UCITS ETF är en liten ETF med 36 miljoner euro i förvaltning. ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Tyskland.

Fondöversikt

Deka EURO STOXX 50® ESG UCITS ETF är en UCITS IV-kompatibel börshandlad fond som är registrerad i Tyskland och spårar EURO STOXX 50® ESG Index. Indexet innehåller aktier i de 50 största hållbara företagen baserade i euroområdet. För valet av indexbeståndsdelar utvärderas företag utifrån miljö-, sociala eller styrningskriterier (ESG-kriterier).

Handla ELFA ETF

Deka EURO STOXX 50 (ELFA ETF) är en tysk ETF, vilket betyder att den kan handlas av européer utan problem. Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURELFA
XETRAEURELFA

Största innehav

FöretagPotföljvikt, %
ASML Holding NV8.30%
LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE6.12%
Linde PLC4.58%
SAP SE4.45%
TotalEnergies SE3.70%
Siemens AG3.61%
Sanofi SA3.48%
L’Oreal SA3.26%
Allianz SE3.20%
Schneider Electric SE2.63%

Innehav kan komma att förändras.

De tio största innehaven i denna ETF utgör 43,31 procent av denna fonds kapital.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version