Nyheter

ELCR ETF för investeringar i elektriska fordon

Publicerad

den

Lyxor MSCI Future Mobility ESG Filtered (DR) UCITS ETF – Acc (ELCR ETF) är en UCITS -kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra MSCI ACWI IMI Future Mobility ESG Filtered Net Total Return Index. Indexet syftar till att representera prestanda för företag som förväntas få betydande intäkter från områden som elfordon och deras komponenter och material, autonoma fordon och tillhörande teknik, nya passagerar- och godstransportmetoder, elektrokemisk energilagringsteknik, delad mobilitet och gruvdrift och metallföretag som är involverade i batteritillverkning. Indexmetoden använder en uppsättning nyckelord för temarelaterade produkter, tjänster och koncept som är byggda med hjälp av naturligt språkbehandling och dataanalystekniker.

Dessa nyckelord hjälper till att identifiera relevanta företag baserat på andelen intäkter som kan kopplas till temat Future Mobility. Årligen granskas uttrycket för indexnivån på hög nivå och tillhörande underteman med råd från en tematisk branschexpert som behålls av MSCI. Indexet filtreras baserat på MSCI ESG-betyg, kontroversresultat och vissa affärsaktiviteter, med slutliga aktievikter baserade på en kombinerad poäng på tre grundläggande mätvärden: 1-årig försäljningstillväxt, Avkastning på investerat kapital och % försäljning som läggs på FoU och Capex

Lyxor MSCI Future Mobility ESG Filtered (DR) UCITS ETFAcc investerar i aktier i företag som arbetar med elektriska fordon. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (fullständig replikering). Lyxor MSCI Future Mobility ESG Filtered (DR) UCITS ETFAcc har 175 miljoner GBP -tillgångar under förvaltning. ELCR ETF är äldre än 1 år och har sitt hemvist i Luxemburg.

Handla ELCR ETF

Lyxor MSCI Future Mobility ESG Filtered (DR) UCITS ETFAcc (ELCR ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsTrade CurrencyTicker
Borsa ItalianaEURELCR
Bolsa Mexicana de ValoresMXNELCRN
Euronext ParisEURELCR
London Stock ExchangeGBPELCR
London Stock ExchangeUSDMOBI
SIX Swiss ExchangeCHFELCR
XETRAEURELCR

Största innehav

Denna ETF använder fysisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan återspeglar innehavet i ETFens innehav i jämförelseindexet.

VärdepapperValutaVikt %SektorLand
NVIDIA CORPUSD7.84%InformationsteknologiUSA
ADVANCED MICRO DEVICESUSD6.93%InformationsteknologiUSA
WESTERN AREAS LTDAUD3.75%MaterialsAustralien
VONTIER CORP-W/IUSD3.49%InformationsteknologiUSA
JOHNSON MATTHEY PLCGBP3.43%MaterialsStorbritannien
ALBEMARLE CORPUSD3.03%MaterialsUSA
TAIYO YUDEN CO LTDJPY2.97%InformationsteknologiJapan
TESLA INCUSD2.87%SällanköpsvarorUSA
HUNT (JB) TRANSUSD2.86%IndustriUSA
LIVENT CORPUSD2.19%MaterialsUSA

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version