Nyheter

EIDO ETF för investeringar på Indonesiens aktiemarknad

Publicerad

den

iShares MSCI Indonesia ETF (NYSEArca: EIDO ETF) spårar ett marknadsvärderat index för stora, medelstora och små indonesiska företag. EIDO är en utdelande ETF som har en förvaltningskostnad på 0,59 procent. Denna börshandlade fond äger i dag aktier i 69 olika företag.

EIDO Factset Analytics Insight

EIDO tillhandahåller en marknadsliknande portfölj som fångar det indonesiska aktieområdet. Fonden erbjuder en bred baserad exponering och fångar ungefär 99% av det fria flottörjusterade marknadsvärdet i Indonesien. Fonden följer de reglerade investeringsföretagens (RIC) gränser enligt den nuvarande amerikanska Internal Revenue Code, där ingen enskild emittent kan överstiga 25% av indexvikten, och alla emittenter med vikter över 5% inte överstiger kumulativt 50% av indexet vikt. EIDO använder en representativ samplingsstrategi med en provportfölj som har en liknande profil som indexet, som balanseras kvartalsvis från och med varje februari. Fonden kan också investera upp till 10% av sina tillgångar i terminer, optioner och swappkontrakt.

Varför EIDO?

  1. Exponering för ett brett spektrum av företag i Indonesien
  2. Riktad tillgång till indonesiska aktier
  3. Använd för att uttrycka en enskild landsvy

Investeringsmål

IShares MSCI Indonesia ETF strävar efter att spåra investeringsresultaten för ett bredbaserat index bestående av indonesiska aktier.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI Indonesia IMI 25/50 Index. Fonden kommer i allmänhet att investera minst 80% av sina tillgångar i det underliggande indexets värdepapper och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med det underliggande indexets värdepapper. Indexet är utformat för att mäta resultatet för de stora, medelstora och små kapitaliseringssegmenten på den indonesiska aktiemarknaden. Fonden är icke-diversifierad.

Handla EIDO ETF

iShares MSCI Indonesia ETF (NYSEArca: EIDO ETF) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)
BBCABANK CENTRAL ASIAFinans18.10
BBRIBANK RAKYAT INDONESIA (PERSERO)Finans12.12
TLKMTELEKOMUNIKASI INDONESIAKommunikation8.68
ASIIASTRA INTERNATIONALKonsumtion5.25
BMRIBANK MANDIRI (PERSERO)Finans4.35
CPINCHAROEN POKPHAND INDONESIAKonsumtion3.20
UNVRUNILEVER INDONESIAKonsumtion2.76
BBNIBANK NEGARA INDONESIAFinans2.61
KLBFKALBE FARMAHealth Care2.11
SMGRSEMEN INDONESIA (PERSERO)Materials1.93

Innehaven kan komma att förändras.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version