Nyheter

EFRN ETF ger exponering mot FRNs från hela världen

Publicerad

den

iShares Euro Floating Rate Bond UCITS ETF EUR (Dist) (EFRN ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,10 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares Euro Floating Rate Bond UCITS ETF EUR (Dist) har tillgångar på 169 miljoner GBP under förvaltning. EFRN ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Irland.

Varför EFRN?

Diversifierad exponering mot kortfristiga EUR-denominerade obligationer med rörlig ränta med rörlig ränta.

Syftar till att spåra ett index som uttryckligen utesluter emittenter som är involverade i kontroversiella vapen, kärnvapen, konventionella vapen, civila skjutvapen, tobak, vuxenunderhållning, alkohol, hasardspel, kärnkraft, genetiskt modifierade organismer, oljesand och termiskt kol.

Fonden använder sig av en klassens bästa syn på hållbara investeringar genom att allokera i de bästa emittenterna ur ett ESG-perspektiv (miljömässigt, socialt och styrande), baserat på ESG-kriterierna i indexets jämförelseindex.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index som består av kort löptid, Euro-denominerade ESG-screenade företagsobligationer (miljö, social och styrning).

Investeringsstrategi

Bloomberg EUR Corporate Floating Rate Notes 2% Emittent Cap-index följer obligationer med rörlig ränta, utgivna av Investment Grade-rankade företag från utvecklade marknader. Alla löptider ingår. Gränsen för en emittents vikt i indexet är 2 procent.

Handla EFRN ETF

iShares Euro Floating Rate Bond UCITS ETF EUR (Dist) (EFRN ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUREFRN
Stuttgart Stock ExchangeEUREFRN
London Stock ExchangeEUREFRN
XETRAEUREFRN

Största innehav

EmittentVikt (%)
VOLVO TREASURY AB3.48
BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA SA3.33
BANCO SANTANDER SA3.22
SOCIETE GENERALE SA3.08
GOLDMAN SACHS GROUP INC/THE3.07
MERCEDES-BENZ INTERNATIONAL FINANCE BV3.01
TOYOTA MOTOR FINANCE (NETHERLANDS) B.V.2.98
CANADIAN IMPERIAL BANK OF COMMERCE2.93
BNP PARIBAS SA2.90
ROYAL BANK OF CANADA (TORONTO BRANCH)2.87

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version