Nyheter

EESM ETF investerar i europeiska small caps med höga ESG-betyg

Publicerad

den

BNP PARIBAS EASY MSCI EUROPE SMALL CAPS SRI S-SERIES PAB 5% CAPPED [UCITS ETF, C] (EESM ETF) är en indexföljande passivt förvaltad fond. Fonden strävar efter att replikera (med ett maximalt tracking error på 1 %) resultatet för MSCI Europe Small Caps SRI S-Series PAB 5% Capped (NTR)-index (Bloomberg: MXEUSSNE-index) (indexet) genom att investera i aktier utgivna av företag som ingår i indexet, med respekt för indexets viktning (full replikering), eller i ett urval av värdepapper som ingår i indexet (optimerad replikering), eller genom att investera i ett substitut korg, sammansatt av bland annat aktier i företag, räntebärande värdepapper eller kontanter (syntetisk replikering).

När du investerar i en korg av värdepapper som kallas substitut basket byts avkastningen mot indexets utveckling, vilket genererar motpartsrisk. När du investerar i ett urval av aktier kan fondens tracking error vara högre. Indexet består av europeiska småbolagsbolag utvalda på grundval av ett minimikriterier för miljö, social och bolagsstyrning (ESG) (miljömöjligheter, föroreningar och avfall, humankapital, företagsstyrning etc.) och baserat på deras ansträngningar att minska sin exponering för kol och okonventionella fossila bränslen.

Den implementerar ett tak som begränsar ett företags maximala vikt inom indexet till 5 % vid varje ombalanseringsdatum. Dessutom syftar indexet till att uppfylla Paris Aligned Benchmark-målen (PAB) om att minska koldioxidintensiteten med minst 50 % i förhållande till det initiala investeringsuniversumet och att uppnå ett ytterligare utsläppsmål på 7 % varje år. Som ett resultat av detta exkluderas de som är föremål för betydande brott mot FNs Global Compact-principer och de som är inblandade i allvarliga ESG-relaterade kontroverser från indexet. ledare inom varje sektor baserat på bästa ESG-praxis, samtidigt som man undviker de som innebär höga risknivåer och inte följer minimistandarder för ESG enligt indexadministratören och dess specialiserade partners).

Indexets extrafinansiella strategi, som genomförs vid varje steg i investeringsprocessen, kan innefatta metodologiska begränsningar såsom risken förknippad med ESG-investeringar eller indexombalanseringen.

Beskrivning av BNP Paribas Easy MSCI Europe Small Caps SRI S-Series PAB 5% Capped UCITS ETF

BNP Paribas Easy MSCI Europe Small Caps SRI S-Series PAB 5% Capped UCITS ETF investerar i aktier med fokus på Small Cap, Europa. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras). MSCI Europe Small Cap SRI S-Series PAB 5% Capped möjliggör en bred investering med låga avgifter på ca. 200 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,25 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling syntetiskt med en swap. BNP Paribas Easy MSCI Europe Small Caps SRI S-Series PAB 5% Capped UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 63 miljoner GBP under förvaltning. EESM ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Investeringsstrategi

MSCI Europe Small Cap SRI S-Series PAB 5% Capped-index följer europeiska småbolagsaktier. Endast företag med mycket höga miljö-, sociala och styrningsbetyg (ESG) i förhållande till sina branschkollegor beaktas. Företag som genererar betydande delar av sina intäkter i icke-hållbar verksamhet exkluderas. Vikten för varje företag är begränsad till 5 %.

Handla EESM ETF

BNP Paribas Easy MSCI Europe Small Caps SRI S-Series PAB 5% Capped UCITS ETF (EESM ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEUREESM
Borsa ItalianaEUREESM
Euronext ParisEUREESM
XETRAEUREESM

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version