Följ oss

Nyheter

ECH ETF för en satsning på chilenska aktier

Publicerad

den

iShares MSCI Chile Investable Market Index ETF (ECH ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index för chilenska företag som täcker ungefär 99% av det fria float-justerade marknadsvärdet. ECH som handlas på BATS

iShares MSCI Chile Investable Market Index ETF (ECH ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index för chilenska företag som täcker ungefär 99% av det fria float-justerade marknadsvärdet. ECH som handlas på BATS, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,59 procent.

ECH Factset Analytics Insight

ECH ger en bred exponering mot den chilenska aktiemarknaden, inklusive företag med stora, medelstora och små bolag från alla sektorer. Fonden uppfyller de reglerade investeringsbolagens (RIC) gränser enligt den nuvarande amerikanska Internal Revenue Code, där ingen enskild emittent kan överstiga 25% av indexvikten och alla emittenter med vikter över 5% inte kumulativt överstiger 50% av indexet vikt. ECH använder en representativ urvalsstrategi som innehar en portfölj som har en liknande profil som det underliggande indexet. Detta index ombalanseras kvartalsvis från och med februari.

Varför ECH?

  1. Exponering för ett brett spektrum av företag i Chile
  2. Riktad tillgång till chilenska aktier
  3. Använd för att uttrycka en enda landsvy

Investeringsmål

IShares MSCI Chile ETF strävar efter att följa investeringsresultaten för ett brett index som består av chilenska aktier.

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI Chile IMI 25/50 Index. Fonden kommer i allmänhet att investera minst 80% av sina tillgångar i komponentpapper i det underliggande indexet och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med komponentpapper i det underliggande indexet. Det underliggande indexet är ett fritt float-justerat börsvärdeindex som är utformat för att mäta prestanda för de stora, medelstora och små cap-segmenten på den chilenska marknaden. Fonden är icke-diversifierad.

Handla ECH

iShares MSCI Chile Investable Market Index ETF (ECH ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ECH. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med iShares MSCI Chile Investable Market Index ETF (ECH ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

TickerNamnSektorVikt (%)
SQM.BSOCIEDAD QUIMICA Y MINERA DE CHILEMaterials15.05
CHILEBANCO DE CHILEFinans9.68
COPECEMPRESAS COPEC SAEnergi7.63
ENELAMENEL AMERICAS SAUtilities6.87
BSANTANDERBANCO SANTANDER CHILEFinans4.64
CCUCOMPANIA CERVECERIAS UNIDAS SADagligvaror4.39
BCIBANCO DE CREDITO E INVERSIONFinans4.36
CENCOSUDCENCOSUD SADagligvaror4.28
FALABELLAFALABELLA SACI SASällanköpsvaror4.13
CMPCEMPRESAS CMPC SAMaterials3.97

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.