Följ oss

Nyheter

DWS lanserar sju tematiska SDG fonder

Publicerad

den

Xtrackers MSCI Global SDGs UCITS ETF (XDGI) Xtrackers MSCI Global SDG 3 Good Health UCITS ETF (XDG3) Xtrackers MSCI Global SDG 6 Clean Water & Sanitation UCITS ETF (XDG6) Xtrackers MSCI Global SDG 7 Affordable and Clean Energy UCITS ETF (XDG7) Xtrackers MSCI Global SDG 9 Industry, Innovation & Infrastructure UCITS ETF (XDG9) Xtrackers MSCI Global SDG 11 Sustainable Cities UCITS ETF (XG11) Xtrackers MSCI Global SDG 12 Circular Economy UCITS ETF (XG12)

DWS har lanserar sju tematiska SDG fonder som riktar sig till United Nations Sustainable Development Goals (SDG). Tre av ETFerna, inriktade på cirkulär ekonomi, hållbara städer och infrastruktur, har noterats på Deutsche Boerse idag och kommer att följas av noteringar på Londonbörsen och SIX Swiss Exchange i morgon.

De återstående fyra ETFerna, som är inriktade på tre enskilda SDGs samt en diversifierad global SDG-strategi, planeras att listas inom de närmaste veckorna. Alla sju ETFer följer MSCI-index och har totalkostnadskvoter (TER) på 0,35 %.

SDG-sortimentet består av:

Xtrackers MSCI Global SDGs UCITS ETF (XDGI)

Xtrackers MSCI Global SDG 3 Good Health UCITS ETF (XDG3)

Xtrackers MSCI Global SDG 6 Clean Water & Sanitation UCITS ETF (XDG6)

Xtrackers MSCI Global SDG 7 Affordable and Clean Energy UCITS ETF (XDG7)

Xtrackers MSCI Global SDG 9 Industry, Innovation & Infrastructure UCITS ETF (XDG9)

Xtrackers MSCI Global SDG 11 Sustainable Cities UCITS ETF (XG11)

Xtrackers MSCI Global SDG 12 Circular Economy UCITS ETF (XG12)

Olivier Souliac, senior Xtrackers-produktspecialist på DWS, sa att de sex enskilda SDGerna valdes baserat på MSCIs hållbara intäktsmått och dess tematiska kartläggningsmetodik.

Hållbara intäkter kommer att stå för 75 % av indexen medan de framtidsinriktade tematiska mätvärdena – som täcker företag som ännu inte når intäktsmålen men som förväntas växa – kommer att utgöra de återstående 25 %.

De sex enskilda SDGrna kommer att spåra ungefär ”60-100” företag medan XDGI, som tillämpar samma mått på MSCI All Country World-index, kommer att spåra över 200 aktier.

”Tanken var att utveckla ett tematiskt ESG-område genom att titta på data som understryker de 17 SDGs” sa Souliac. ”Vi ville fokusera på de SDG som presenterar en tillväxthistoria i den meningen att företag kan göra meningsfulla intäkter och därför ett meningsfullt bidrag till dessa SDG.

”Vi kommer inte att erbjuda alla 17 SDGer som ETFer. Anledningen till att vi har ett intäktsbaserat tillvägagångssätt är att några av SDGs som noll hunger och utbildning bara verkligen kan fyllas av samhället och regeringarna och inte är teman i betydelsen att de är tillväxtberättelser.”

Trots detta tillade Souliac att DWS skulle se till att utöka utbudet om företagens rapportering av ESG-data skulle förbättras.

SDG är en verklig möjlighet att vara en del av den transformation av företag och samhälle som är välbehövlig. SDGs löper fram till 2030 och tillsynsmyndigheter och regeringar styr kapital via reglering mot dessa mål”, sa han.

”Vi tycker att det är ett bra sätt för investerare att positionera sig inom det här området.”

Alla sju ETFer kommer att märkas enligt artikel 8 under SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation).

Det är den senaste lanseringen för den tyska kapitalförvaltaren sedan den presenterade Xtrackers S&P 500 Equal Weight ESG UCITS ETF (XZEW) i december förra året.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

IUME ETF investerar i amerikanska aktier med momentum

Publicerad

den

iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (IUME ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 105 aktier.

iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (IUME ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 105 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) är en mycket stor ETF med tillgångar på 931 miljoner GBP under förvaltning. IUME ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IUME?

Exponering mot en portfölj av amerikanska företag som uppvisar momentumfaktorn samt positiva miljö-, sociala och styrningsegenskaper (ESG).

Utesluter uttryckligen emittenter baserat på deras inblandning i följande affärsområden/aktiviteter (eller relaterade aktiviteter): kontroversiella vapen, kärnvapen, civila skjutvapen, tobak, oljesand och termiskt kol.

Designad för investerare som letar efter ett hållbart tillvägagångssätt för att komma åt momentumaktier.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att ge investerare en avkastning, som består av kapitaltillväxt och inkomst, som återspeglar avkastningen från MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select Index.

Investeringsstrategi

MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select-index spårar amerikanska aktier som är valda enligt momentumfaktorstrategin och ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning). Moderindexet är MSCI USA-index.

Handla IUME ETF

iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (IUME ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på Euronext Amsterdam.

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDIUME
SIX Swiss ExchangeUSDIUME

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology7.45US5949181045USD
AAPLAPPLE INCInformation Technology5.06US0378331005USD
PGPROCTER & GAMBLEConsumer Staples3.09US7427181091USD
LLYELI LILLYHealth Care3.09US5324571083USD
COSTCOSTCO WHOLESALE CORPConsumer Staples2.94US22160K1051USD
KOCOCA-COLAConsumer Staples2.91US1912161007USD
PEPPEPSICO INCConsumer Staples2.79US7134481081USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology2.63US67066G1040USD
BMYBRISTOL MYERS SQUIBBHealth Care2.57US1101221083USD
ADPAUTOMATIC DATA PROCESSING INCInformation Technology2.34US0530151036USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Investeringar i solenergi närmar sig samma nivåer som oljeinvesteringar

Publicerad

den

EQM Indexes säger att investeringar i solenergin stiger till rekordhöga nivåer av den globala energimixen och når oljeinvesteringar. Senior rådgivare för EQM Indexes Steve Derkash ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att prata om gruppens månatliga solenergirapport och hur solenergiinvesteringar tenderar att gå om oljeinvesteringar 2023.

Solar Energy UCITS ETF ”TANN” strävar efter att erbjuda ren exponering mot den snabbt växande globala solenergiindustrin, genom att följa EQM Global Solar Energy Index som är fokuserat på företag som får betydande intäkter från solenergirelaterad affärsverksamhet.

Handla TANN ETF

HANetf Solar Energy UCITS ETF (TANN ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

BOLD gör sin månatliga ombalansering

Publicerad

den

Vinter ByteTree BOLD (BOLD1) har slutfört sin månatliga ombalansering. De nya vikterna är 22,6 % för Bitcoin och 77,4 % för guld. Bitcoin ser en ökning med 0,6% medan guld minskade i enlighet med detta. 360-dagarsvolatiliteten för Bitcoin och guld nådde 47,8 % respektive 13,9 %.

Vinter ByteTree BOLD (BOLD1) har slutfört sin månatliga ombalansering. De nya vikterna är 22,6 % för Bitcoin och 77,4 % för guld. Bitcoin ser en ökning med 0,6% medan guld minskade i enlighet med detta. 360-dagarsvolatiliteten för Bitcoin och guld nådde 47,8 % respektive 13,9 %.

Att göra smartare kryptoindex för ETF-emittenter

Vinter är en reglerad indexleverantör specialiserad på kryptotillgångar. Vi konstruerar, beräknar och underhåller index som spåras av finansiella produkter.

Utforska vårt indexerbjudande eller se våra kunders produkter för att se hur ett Vinter-index kan hjälpa fonder och kapitalförvaltare att skaffa fler tillgångar och konkurrera på produkter snarare än avgifter.

Fortsätt läsa

Populära