Följ oss

Nyheter

DWS lanserar euro- och US-dollar Xtrackers för gröna obligationer

Publicerad

den

Xtrackers bryter ny mark med UCITS ETF:er som refererar till index som är särskilt utformade för att rikta sig till gröna företagsobligationer. Exponering för gröna obligationer

Xtrackers bryter ny mark med UCITS ETF:er som refererar till index som är särskilt utformade för att rikta sig till gröna företagsobligationer. Exponering för gröna obligationer med investeringskvalitet via index strukturerade för att uppfylla EU: s krav på hållbar ekonomisk information

Quintet Private Bank fungerar som seed investor och kommer att använda ETF i sina diskretionära portföljer

DWS har kommit in på marknaden för gröna obligationer (ETF) med lanseringen av två Xtrackers ETF:er som ger investerare tillgång till den snabbt växande marknaden för gröna företagsobligationer. Hittills har fondföretagets gröna obligations ETF-utrymme dominerats av produkter som riktar sig till det breda gröna obligationssegmentet, vilket har resulterat i betydande avsättningar till stats- och överskuldsskulder, men i en genombrottsutveckling riktar de nya Xtrackers ETF sig specifikt till den gröna företagsobligationsmarknaden.

Xtrackers EUR Corporate Green Bond UCITS ETF och Xtrackers USD Corporate Green Bond UCITS ETF noterades i måndags på Deutsche Bӧrse. De båda ETF:erna använder fysisk replikering och spårar nyutvecklade Bloomberg Barclays-index som använder MSCI ESG-forskningsdata för att bedöma referenserna för berättigade skulder baserat på Green Bond Principles-kriterier.

Måste klassificeras som investment grade

För att kvalificera sig för indexet måste obligationer bedömas som investment grade och intäkterna måste anges för finansiering av klimat- och miljöprojekt. Kvalificerade emittenter måste uppfylla ESG-kriterier (miljö, social och styrning) relaterade till MSCI ESG-betyg, affärsengagemang och kontroversfilter. Indexen överensstämmer med DWS ESG-standarder och är utformade för att uppfylla artikel 9-klassificeringen enligt Europeiska unionens hållbarhetsförordning för hållbar ekonomi, vilket innebär att de kvalificeras som fonder som specifikt har hållbarhet som sitt investeringsmål.
”Gröna obligationsemissioner blomstrar, men de flesta gröna obligationsindex är partiska mot stats- och överstatliga skulder. De nya Xtrackers ETF:erna i amerikanska dollar och EUR-gröna obligationer har konstruerats för att ge investerare exponering mot det företags- och företagsrelaterade byrånsegmentet på denna snabbt utvecklande marknad. Detta ger investerare i företagsobligationer ett tvingande alternativ till traditionella erbjudanden och ESG-erbjudanden, säger Michael Mohr, DWS chef för passiv produktutveckling.

Quintet, den luxemburgska privata banken, är investerare i ETF: er och kommer att distribuera produkterna i sina diskretionära portföljer. Banken arbetade nära DWS under produktutvecklingsfasen för att säkerställa att ETF: erna återspeglar investerarnas preferenser.

”Vi är fast beslutna att göra hållbarhet till standardmetoden för alla våra kunder”, säger James Purcell, koncernchef för hållbara investeringar på Quintet. ”Det inkluderar att arbeta med en globalt ledande grupp som DWS för att tillhandahålla innovativa produkter som möter kundernas behov och hjälper till att hantera den brådskande klimatutmaningen.”

Båda ETF:erna har en årlig all-in-avgift (totalkostnadsprocent) på 0,25%. En EUR-säkrad andelsklass av Xtrackers USD Corporate Green Bond UCITS ETF har också noterats.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

SXRY ETF följer de 40 största aktierna i Italien

Publicerad

den

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,33 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 144 miljoner euro under förvaltning. SXRY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför SXRY?

Exponering mot brett diversifierade italienska företag

Direktinvestering i 40 italienska företag

Exponering för enskilda länder och stora företag med börsvärde

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av 40 av de största och mest likvida italienska företagen

Investeringsstrategi

FTSE MIB-index följer de 40 största italienska företagen.

Handla SXRY ETF

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCMB1
gettexEURSXRY
Stuttgart Stock ExchangeEURSXRY
Borsa ItalianaEURCSMIB
Euronext AmsterdamEURCMIB
London Stock ExchangeEURCMIB
SIX Swiss ExchangeEURCSMIB
XETRAEURSXRY

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
ENELENELUtilities11.24IT0003128367EUR
ISPINTESA SANPAOLOFinancials7.98IT0000072618EUR
ENIENIEnergy7.86IT0003132476EUR
STLASTELLANTIS NVConsumer Discretionary7.09NL00150001Q9EUR
RACEFERRARI NVConsumer Discretionary6.78NL0011585146EUR
STMSTMICROELECTRONICS NVInformation Technology6.10NL0000226223EUR
GASSICURAZIONI GENERALIFinancials5.64IT0000062072EUR
UCGUNICREDITFinancials5.29IT0005239360EUR
ATLATLANTIAIndustrials3.36IT0003506190EUR
CNHICNH INDUSTRIAL NVIndustrials3.16NL0010545661EUR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf om AIs inverkan på råvaror

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

Bailey betonade att AIs ökande energibehov, särskilt för AI-datacenter, nödvändiggör en övergång till mer robusta kraftgenereringsmetoder, inklusive kärnenergi. Han påpekade att kärnenergi ses som en hållbar lösning på grund av dess låga koldioxidutsläpp.

Bailey diskuterade den växande efterfrågan på råvaror som uran och koppar. Han förklarade att AI-datacenter och den bredare energiomställningen, inklusive elfordon och förnybar energi, driver denna efterfrågan.

HANetf har utvecklat ETFer fokuserade på uran- och koppargruvarbetare, genom vilka investerare kan utnyttja dessa trender. Den bredare Sprott Uranium Miners UCITS ETF, som lanserades för två år sedan, inkluderar stora och mindre aktörer, medan en nyare Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF fokuserar på mindre företag.

Dessutom har Copper Miners ESG ETF, som betonar ren kopparbrytning och inkluderar ett ESG-screeningselement, presterat bra.

Bailey avslutade med att notera de starka resultaten för dessa ETFer, med Copper Miners ESG ETF upp 35 % hittills i år och den breda Uranium Miners ETF upp 15 %. Han uttryckte optimism om den pågående råvarans supercykel som drivs av olika faktorer, inklusive energiomställningen och industripolitiska förändringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP spårar priset på ICP

Publicerad

den

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Internet Computer är ett blockchain-projekt som syftar till att skapa en decentraliserad och skalbar internetinfrastruktur genom att låta smarta kontrakt köras direkt på dess nätverk, vilket eliminerar behovet av traditionella serverbaserade arkitekturer. Det strävar efter att möjliggöra ett nytt paradigm för webbutveckling, där applikationer lagras på blockkedjan, vilket ger större säkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Produktdetaljer

EmittentValour Inc.
NamnValour Internet Computer (ICP) SEK
ISINCH1213604510
Valoren121360451
BasvalutaSEK
Underliggande tillgångINTERNET COMPUTER (ICP/USD)
FörfallodagOpen-ended
Förvaltningsavgift1,9 %

Handla Valour Internet Computer (ICP) SEK

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Nordic Growth Market.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
Nordic Growth MarketVALOUR INTERNET COMPUTER (ICP) SEKSEK

Fortsätt läsa

Populära